Et af de mest ikoniske billeder fra genforeningen: Christian 10., der rider over den gamle grænse ved Frederikshøj 10. juli 1920. Billedet er malet af Alfred V. Jensen i 1920.

Læs mere om Genforeningen i 1920 og den landsdækkende fejring på www.genforeningen2020.dk 


Se TV SYDs dækning af Genforeningen 2020

I 2020 er det 100 år siden, at en folkeafstemningen førte til, at Sønderjylland blev genforenet med Danmark. Det bliver fejret med events og aktiviteter over hele landet, og altså også i Kolding Kommune.

Vidste du, at den danske grænse til Tyskland lige så godt kunne have ligget ved Kongeåen lige syd for Kolding? Sådan havde Danmarkskortet måske set ud, hvis ikke dansksindede borgere i den nordlige del af Slesvig i 1920 havde stemt for, at området skulle være en del af Danmark.

Efter Tysklands nederlag i første verdenskrig blev Danmark atter hel, da sønderjyderne i 1920 stemte sig hjem. Det er en af de vigtigste begivenheder i Danmarks historie.

Genforeningen, og de begivenheder der førte til den, og den udvikling, der siden er fulgt, har formet og farvet hele Danmark – og påvirker os stadig den dag i dag. Det gælder f.eks. sangene vi synger, maden vi spiser, bøgerne vi læser, og de aktuelle emner, vi diskuterer. Det gælder vores identitet, sprog, kultur og geografi. Alt sammen har det rod i det, der dengang skete.

Contact our Honeypot department if you are desperate to get blacklisted. Sincerely Ms. Pots and Mrs. Honey