Fra Kulturevent 2018

Kulturevent er årets fest for kulturlivet i Kolding og Kulturudvalgets tak for det store engagement til de mange kulturelle ildsjæle.

Arrangementet består af en kulturmesse med kommunens kulturinstitutioner, -aktører og -foreninger. På messen kan man møde repræsentater fra kulturlivet i Kolding og det er muligt for de kulturelle aktører at generere netværk på tværs af institutioner og foreninger.

Aftenens højdepunkt er uddelingen af årets kulturpriser.

Hvert år kan borgere i Kolding kommune i en begrænset periode indstille nominerede til de fire kulturpriser via en formular. Du må gerne nominere til flere forskellige priser – eller flere til den samme pris.

 

Årets Kulturelle Aftryk

Prisen hylder den mangfoldige kultur i Kolding Kommune. Det er en anerkendelse af events, initiativer, og projekter, der henvender sig til den brede målgruppe, og som har sat et særligt kulturelt aftryk i det forgange år. Modtageren af Årets Kulturelle Aftryk er en person, gruppe, forening eller organisation, der arbejder på frivilligt basis i Kolding Kommune. Vinderen modtager 10.000 kroner.

Tidligere modtagere af Årets Kulturelle Aftryk:
2019: Dronning Dorothea Teatret for forestillingen Koldinghus Live.
2018: Nicolai Biograf for give mulighed for at se film, der ellers ville være utilgængelige i landsdelen.

 

Årets Kulturelle Highfive

Denne pris hylder kulturelle eksperimenter og kulturelt entreprenørskab. Årets Kulturelle Highfive anerkender igangsætterne, og den gives til de nytænkende events, initiativer og projekter, der kan inspirere, vise nye veje og som har potentiale til at udvikle kulturen i Kolding Kommune.
Årets Kulturelle Highfive gives til en entreprenant person, gruppe, forening eller organisation, der arbejder på frivillig basis med kulturelle tiltag i Kolding kommune. Vinderen modtager 10.000 kroner til at igangsætte nye kulturelle tiltag.

Tidligere modtagere af Årets Kulturelle Highfive:
2019: Kolding Husflid bl.a. for udstillingen ”Sy din by”.
2018: Sanne Dewas for bl. a. Pecha Kucha og Koldingmesterskaberne i pizzaslice.

 

Årets Ildsjæl

Årets Ildsjæl er en ærespris. Prisen er en hyldest til det lokale kulturelle engagement og tildeles en kulturel aktør – en ildsjæl – som har ydet en betydelig, flerårig og frivillig indsats for kulturen i Kolding Kommune.
Årets Ildsjæl er en publikumspris, og vinderen findes via sms-afstemning blandt de tre nominerede ved årets Kulturevent. Her har alle borgere altså mulighed for at få indflydelse på, hvem der skal løbe af med prisen. Vinderen modtager en statuette.

Tidligere modtagere af Årets Ildsjæl:
2019: Vivi W. Andersen for højtlæsning på Falderebet.
2018: Jacob Knudsen for sit engagement i Dronning Dorothea Teatret.

 

KulturKolding-prisen

Prisen fejrer det ekstraordinære og den gives til en institution, et initiativ (udstilling, event e.l.), en forening, en virksomhed eller en person, der har gjort sig ekstraordinært bemærket i det forgangne år. Prisen kan gives til både amatører og professionelle kulturaktører.

Tidligere modtagere af KulturKolding-prisen:
2019: Kolding Musikskole for deres 50-års jubilæumskoncerter.
2018: Kolding Stadsarkiv for etableringen af Bryggeriet på Kolding Bibliotek.

 

Få en messestand til Kulturevent

Forud for uddelingen af priserne er det normalvis muligt for kulturelle forening eller institution at præsentere sig selv ved en messestand. Grundet Covid-19 er det ikke muligt i 2020. Kontakt os på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den., hvis du vil have en stand på messen på kommende Kulturevent.

Contact our Honeypot department if you are desperate to get blacklisted. Sincerely Ms. Pots and Mrs. Honey