Fakta om Danmark for målene – Global Goals Tour
Bag organisationen Danmark for målene står NGO’erne Global Public, Globalt Fokus, samt nyhedsplatformen Verdens Bedste nyheder og i samarbejde med FN.

Med Global Goals Tour har ’Danmark for målene' ambitioner om at få verdensmålene ind under huden på danskerne. Turnéen med otte arrangementer i 48 danske byer, herunder Kolding, skydes i gang nu i november 2018 og ambitionerne er høje. Inden længe skal det max være 16% af danskerne, der IKKE kender til målene. Alle skal med på holdet.

I 2015 gik 193 lande – også Danmark - sammen om 17 verdensmål for bæredygtig udvikling. Verdensmålene har vundet enorm udbredelse, men i Danmark kender kun 16% af danskerne til målene. Det skal ’Danmark for målene’ – Global Goals Tour lave om på.

I Kolding samarbejder Kommunen med ’Danmark for målene’ om en kampagne, der omfatter Global Goals Tour – et initiativ, som via en omfattende turné på 8 besøg i 48 danske byer har en mission om at udbrede de 17 verdensmål til 2 mio. danskere i løbet af 2019 på en nærværende og inddragende måde.

Global Goals Tour tager for alvor fart fra maj 2019, hvor Kolding får besøg seks gange i løbet af sommeren, hvert besøg med sit tema og verdensmål i fokus.

Hver af de seks arrangementer varer fire timer, herunder et aktuelt underholdende indslag. Herunder kan du se en oversigt over sommerens seks temadage:

 

 

Sundhed for Alle

Vamdrup - Kinotorvet
Lørdag den 4. maj 2019, kl. 11.00 - 15.00

Gæst: Tidligere cykelrytter Jesper Skibby

 

Jesper Skibby

Jesper Skibby er kendt som den glade dreng, der virkelig kunne køre på cykel. Han var i 90’erne en af Danmarks største cykelhelte og har kørt Tour de France hele 11 gange, hvilket ingen anden dansker kan matche. Ydermere er han eneste dansker, som har vundet en etape i verdens tre største etapeløb: Tour de France, Giro d’Italia og Vuelta España. Jesper vil komme rundt til alle byer på temadagen om ”Sundhed for Alle”.Cyklen kan blive en vigtig løftestang til at løse verdens stigende problemer med livsstilssygdomme, trængsel og klimaforandringer. Men det kræver, at politikere sætter cyklisme på dagsordenen, så cyklen bliver det oplagte valg i hverdagen. Dernæst skal vi alle som ”transport forbrugere” ændre vores vaner og gentænkte cyklen ind i vores hverdag.

Jesper Skibby holder på ”Danmark for målene” et inspirerende foredrag for at få flere cykler på gaden igen.

 

 

Genbrug og Cirkulær Økonomi

Stenderuphalvøen - Agtrup ved Rema
Lørdag den 25. maj 2019, kl. 11.00 - 15.00

Gæst: Lise Vandborg, blogger, instagrammer og influencer

Lise Vandborg

Lise Vandborg er blogger, instagrammer og influencer. Hun er gift med Michael Stig Christensen og sammen er de bedre kendt som ”Lise og Michael”, der vandt TV programmet ”Nybyggerne” i 2016, hvor de ene og alene brugte genbrugsmøbler eller selvbyggede møbler i indretningen.

Det blev springbrættet til et liv fyldt med mange flere kreative projekter. I dag lever og ånder de for at gøre så meget som muligt med omtanke for miljøet, og siden dengang har de levet af at blogge, lave DIY’s, deltage i TV-programmer, lave foredrag og har bl.a. været med til at starte dba-guide – alt sammen med fokus på genbrug og upcycling. Senest har de lavet bogen ”Børnebyggerne” med inspiration til, hvordan man kan bygge ting med børn.

På temadagen om ”Genbrug og Cirkulær Økonomi” vil Lise give inspiration til at genbruge og upcycle til både hjemmet og garderoben.

 

 

Fødevarer i Balance

Christiansfeld 
Lørdag den 15. juni 2019, kl. 11.00 - 15.00

Gæst: Anne Hjernøe

Anne Hjarnoee

Anne Hjernøe har det meste af sit liv arbejdet med mad på alle niveauer. Hun har udgivet et hav af kogebøger om blandt andet børnemad, syltning, kryddersnaps, tapas, mad mod kræft, salater, grøn mad, krydret mad og så alle de velkendte små retter fra hele verden.
Igennem de sidste 12 år har Anne været vært på over 100 tv-programmer fra både nær og fjern.
Hun har lavet tv fra Frilandshaven, sit eget køkken, samt fra Spanien, New York og det smukke danske sommerland, hvor både de Danske Badehoteller, Danske Slotte og Danske Øer har været på programmet. De seneste år har hun sammen med tv-journalisten Anders Agger, rejst verden rundt for at finde danske vinkler på de store emner, som valget i USA og Brexit.
Udover arbejdet med kogebøger og tv, har Anne sin egen virksomhed, AnneMad ApS, hvor hun arbejder med fødevareudvikling, holder foredrag, laver workshops, underviser, arrangerer gastronomiske rejser og skriver børnebøger.
Anne Hjernøe er uddannet inden for pædagogik, journalistik, kommunikation og retorik.

Anne medvirker på ”Danmark for målene” i perioden 14. juni – 17. august 2019. På temadagen ”Fødevarer i Balance” vil Anne fortælle om, hvordan man smagsoptimerer sit måltid ved hjælp af de 5 grundsmage. Om at tænke lokalt og bruge sæsonens råvarer, så du bliver både sundere og mættere. Det hele bliver tilsat en smule økologi, et strejf af hvordan du undgår madspild og en knivspids røverhistorier, fra de seneste tv-produktioner i Mellemøsten.

 

 

Emballage som Ressource

Kolding - Akseltorv 
Lørdag den 3. august 2019, kl. 11.00 - 15.00

Gæst: Katrine Bille, dansk tv-vært og sangerinde

Katrine Bille

Katrine Bille er dansk tv-vært og sangerinde. Hun er især kendt fra DR Ramasjangs programmer ”Lille Nørd” og ”Luk op, Luk i” og har også lavet ”Cirkus Summarum”, og sidste sommer var hun vært på sommerferieprogrammet ”Sommer i Ramasjang”. Hun blev ansat ved Danmarks Radio i 2009.
Katrine er stadig tilknyttet DR Ramasjang som tv-vært, og ved siden af laver hun børnemusik og koncerter for børn med sit eget band.

Katrine vil lave et show for børn og barnlige sjæle på temadagen om ”Emballage som Ressource”.

 

 

Energi i By og Bolig

Kolding Storcenter
Lørdag den 24. august 2019, kl. 11.00-15.00 

Gæst: Radiovært Søren Dahl

Soeren Dahl

Søren Dahl er en legendarisk radiovært, der i 16 år har været i æteren hver uge med radio-talkshowet; Cafe Hack/Dahl på Hack. Derudover har Søren haft en aktiv karriere som komiker, foredragsholder, forfatter, musiker m.m. Han var i flere år medlem af den populære trio ”De Nattergale”. Søren er uddannet fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium.

Når Danmark for Målene kommer landet rundt til sommer med temaet ”Energi i By og Bolig” kommer Søren Dahl ud og laver en Cafe Hack-session i hver by med en af byens egne relevante politikere/beslutningstagere.

 

 

Natur og Grøn Omlægning

Kolding - Akseltorv 
Lørdag den 14. september 2019, kl. 11.00 - 15.00

Gæst: Mikael Jarnvig, meteorolog, TV-vært, foredragsholder og klimaekspert

Michael Jarnvig

Mikael blev uddannet meteorolog fra Danmarks Meteorologiske Institut i 1976. Han har i mere end 30 år præsenteret vejret på bl.a. TV2 og Danmarks Radio. Derudover er han en populær foredragsholder, samt protektor og ambassadør for flere nødhjælpsorganisationer.

Alle 48 byer får besøg af enten Mikael Jarnvig eller hans tidligere kollega, Jesper Theilgaard, når vi kommer rundt med temaet ”Natur og Grøn Omlægning”.

 

Contact our Honeypot department if you are desperate to get blacklisted. Sincerely Ms. Pots and Mrs. Honey