Skip til hoved indholdet

Naturpark Lillebælt

Luftfoto af den gamle og nye Lillebæltsbro.

Fredericia, Kolding og Middelfart kommuner har indledt et tæt samarbejde om turisme- og oplevelsesudvikling, som har fået navnet Destination Lillebælt.

75 private partnere og virksomheder er med i samarbejdet. Målet er at skabe vækst i turisme- og oplevelsesindustrien med udgangspunkt i områdets ganske særlige styrker og kendetegn, bl.a. de unikke natur- og kulturværdier, den fantastiske placering og den store vilje til at samarbejde blandt de mange turisme- og oplevelsesvirksomheder.

Fredericia, Kolding og Middelfart kommuner og Destination Lillebælt arbejder på at skabe Naturpark Lillebælt efter Friluftsrådets certificeringsordning for naturparker. Formålet er at profilere områdets storslåede natur, og samtidig bidrage til, at flere – både lokale og turister – får glæde af naturen. Alt sammen under hensyntagen til områdets enestående kombination af et unikt hav- og fjordområde, natur, landskab, kultur og geologi.

Naturpark Lillebælt vil blive baseret på frivillighed og borgerinddragelse. Borgere, virksomheder, foreninger, skoler og andre kan byde ind og være med til at udvikle nye rekreative og kommercielle tilbud i naturparken.

Danmarks vildeste kommune

Kolding Kommune deltager i konkurrencen Danmarks VILDESTE kommune
Vores finaleprojekt er indsendt til Miljøministeriet - læs mere om finaleprojektet
Finaleprojektet er et samarbejde om at skabe et mere VILDT Lillebælt mellem Kolding-, Middelfart og Fredericia Kommuner.

Naturpark Lillebælt er Danmarks største naturpark.

En marin naturpark med det strømmende bælt som kerne, omkranset af smukke kystnære landskaber.

Her findes en af verdens tætteste bestande af hvaler – de små marsvin.

Naturparken arbejder for, at vi sammen skaber et hav af oplevelser, som giver os lyst til at passe på og forbedre Lillebælt.