Skip til hoved indholdet

Danmarks VILDESTE kommune

Logo til konkurrencen 'Danmarks vildeste kommune'

Kolding Kommune er med i dysten om at blive Danmarks vildeste kommune.

Med kampagnen ”Sammen om et VILDERE Danmark”, skal en kommunekonkurrence være med til at gøre Danmark VILDERE til fordel for natur og biodiversitet.
I slutningen af 2022 kårer dommerpanelet, der består af miljøministeren selv, Morten DD og Frank Erichsen (Bonderøven), den vildeste kommune. Det vil sige kommunen med det mest fantastiske biodiversitetsprojekt baseret på bl.a. idérigdom, engagement, antal omlagte kvadratmeter/kubikmeter vild natur og udbredelse af viden til borgerne om den vilde naturs evner og egenskaber.

Kolding Kommune deltager i konkurrencen Danmarks VILDESTE kommune.
Vores finaleprojekt er indsendt til Miljøministeriet - læs mere om finaleprojektet
Finaleprojektet er et samarbejde om at skabe et mere VILDT Lillebælt mellem Kolding-, Middelfart og Fredericia Kommuner.

Du kan læse mere om konkurrencen på projektets hjemmeside

Har du et vildt projekt, som du synes skal med på kortet og dermed tælle med i konkurrencen, så skriv til vildnatur@kolding.dk Mangler du inspiration til at komme i gang kan du søge inspiration under Materialer: Gør det selv vildt

Privat have med cirkel af langt græs og blomster

For at deltage i konkurrencen skal Kolding Kommune udfylde en grøn bog. Et spørgeskema, hvor vi præsentere os selv som grøn kommune, vores idéer til projekter, hvorfor vi skal vinde.

Vores grøn bog ligger på det officielle kampagnesite, men kan også læses her

Læs mere om vilde projekter på kommunale arealer

 

Rundkørsel ved Vejlevej/Højvangen