Jeg har rotter, hvad gør jeg?

1. Anmeld rotterne til kommunen
Når du har konstateret rotter, er det vigtigt, at du hurtigt anmelder det til kommunen.
Anmeld rotter
Dette gælder også, hvis du er lejer af eller nabo til en ejendom med rotter.

Hvis du har brug for vejledning i, hvordan du anmelder rotter, kan du se denne lille film:
Sådan gør jeg.

2. Rottebekæmperen kommer på besøg

Rottebekæmperne kører på hverdage i tidsrummet 8-15.30. Lørdage samt søn- og helligdage kører bekæmperne mellem kl. 9 og 12, hvis det drejer sig om akutte anmeldelser.
Når du har anmeldt rotter til kommunen, vil du blive kontaktet af den kommunale rottebekæmper indenfor 24 timer, hvis rotterne er indendørs og indenfor 1 uge, hvis rotterne er udendørs.

3. Følg rottebekæmperens vejledning og gode råd

Rottebekæmperen vil fortælle dig, hvad du kan gøre i og omkring din ejendom for at gøre rotternes levevilkår mindre attraktive. Når du følger vejledningen, forbedrer du mulighederne for at bekæmpelse virker hurtigt, samt mindsker omfanget af de skader, som rotterne forårsager.

Sådan undgår du rotter

4. Vær opmærksom på sundhed og rengøring

Rotterne er bærere af rigtig mange sygdomme og bakterier, derfor er det meget vigtigt, at du er opmærksom på husstandens sundhed og trivsel, samt er grundig med rengøringen de steder, rotterne er blevet set eller har afsat spor.

Rengøring efter rotter

5. Del din viden med din nabo!

Når der er igangsat bekæmpelse af rotterne, er det vigtigt, at du informerer dine naboer om det, da de muligvis også kan have eller få problemer med rotterne. Når du deler din viden med dine naboer, bliver bekæmpelsen mere effektiv. Naboer med kæledyr har også mulighed for at tage nogle forholdsregler, så deres kæledyr ikke bliver udsat for sekundær forgiftning.

6. Akut kontakt til bekæmperen
Hvis du har brug for en personlig kontakt vedr. en akut anmeldelse lørdag og søn- og helligdage, kan du ringe til tlf. 96 32 00 65.

Beskyt dine kæledyr og deres foder mod rotter