Skip til hoved indholdet

Åhaven er en bynær oase

Bynær natur og et klimasikringsprojekt

    Hjem Borger Miljø, natur og klima Naturområder og naturprojekter Åhaven er en bynær oase

Åhaven set fra oven med bålhytte, gangbroer og vandhuller. Foto: BlueKolding.

Åhaven er et rekreativt område midt i Kolding, som er skabt i et samarbejde mellem BlueKolding, UCSyd, Kolding HF & VUC og Kolding Kommune.

Meningen er at give både borgere og studerende gode muligheder for at lege, lære og opleve naturen i en lille oase, som på én gang både er bynær natur og et klimasikringsprojekt.

Byens borgere og besøgende kan gå ture her, og de studerende kan både bruge området i undervisningen og som et rekreativt sted at holde pauser. Og hvis man vil have adgang til områdets træningscontaineres udstyr, skal man bede om en adgangskode på denne side: Træningscontainer.


Et givtigt samarbejde

Åhaven er et usædvanligt samarbejde mellem to uddannelsesinstitutioner, et miljø-, energi- og klimaselskab og kommunen.

Her ønsker parterne at præsentere et indbydende område, der både kan anvendes til leg, formidling og undervisning bl.a. med fokus på natur og klima.

Samtidig er Åhaven et eksempel på, at Kolding er en designby, fordi de etablerede elementer repræsenterer design, kvalitet og innovation.

Læs mere om livet i Åhaven, stedets muligheder og områdets særlige historie ved at klikke ind på siderne nedenfor.


Er du på udkig efter flere oplevelser?

oplevkolding.dk kan du finde masser af inspiration til oplevelser i det fri. Du kan finde vandreruter, shelters, spændende arrangementer om bæredygtighed, natur eller et nyt fællesskab. Du kan også brug oplevelseskortet, kalenderen eller et af de mange temaer til at finde din næste oplevelse i byen eller naturen.


Telefon: 79 79 79 79
kommunen@kolding.dk

Borgerservice åbningstider

Genveje