Skip til hoved indholdet
    Hjem Borger Miljø, natur og klima Naturområder og naturprojekter Bynatur Vilde haver hos private og grundejerforeninger

Vilde haver hos private og grundejerforeninger

Gør din have VILD og giv naturen bedre plads til at udfolde sig i din have, eller på jeres fællesarealer i dit boligområde. Har I lyst til at droppe de kortklippede græsplæner og velfriserede haver, kan I bidrage til at øge mangfoldigheden af dyr og planter og dermed gøre noget godt for biodiversiteten og hvem ved… få nogle helt nye naturoplevelser, når rødhalsen flytter ind eller blåfuglen kommer forbi.

Hvor vild er din have?

Danske haver er allerede levesteder for en masse dyr og planter. Men der er plads til endnu flere, hvis forholdene indbyder til det. Med scorekortet kan du hurtigt få overblik over, hvor naturvenlig din have er i form af passende levesteder for flere forskellige arter – og hvad du eventuelt kan og vil forbedre.
Scorekortet er udarbejdet af Aarhus Universitet.

Støtte til bydele, landsbyer og centerbyer

I Kolding Kommune støtter vi bæredygtige, fællesskabsorienterede og forskønnende tiltag i bydele, landsbyer og centerbyer gennem tre puljer. Har I et godt fælles projekt, der kan skabe mere biodiversitet i jeres område, kan det være, at en af de tre puljer kan hjælpe jer på vej, eller at jeres projekt kan indarbejdes i et større projekt. Vær dog opmærksom på, at både landsbypuljen og centerbypuljen ansøges gennem byernes lokalråd.

Bydelspuljen

Landsbypuljen

Centerbypuljen

Telefon: 79 79 79 79
kommunen@kolding.dk

Borgerservice åbningstider

Genveje