Skip til hoved indholdet
    Hjem Borger Miljø, natur og klima Naturområder og naturprojekter Hylkedalen Trailcenter Seest

Trailcenter Seest

Trailcenteret byder på et fantastisk mødested og træning i det fri

I Kolding har vi sammen med Danmarks Idrætsforbund, Lokale- og Anlægsfonden, Tegnestuen Mejeriet og en masse frivillige har været med til at udvikle en facilitet med servicefunktioner, der kan understøtte de mange idræts- og motionsaktive brugere af stier og ruter i naturen. En facilitet der også kan være med til at inspirere nye brugergrupper til at komme ud, så endnu flere kan bevæge sig for livet.

Trailcenteret ligger i Seest Idrætspark, Holbergsvej 50, 6000 Kolding, på kanten af Hylkedalen og er klar til at tage imod alle, der har brug for et et fantastisk trænings-, møde- eller startsted til løb, cykling, gåture eller styrke- og balancetræning i det fri.

Se mere om trailcenteret på oplevkolding.dk 

Porten til naturoplevelserne Trailcenteret skal være porten til aktive naturoplevelser. Her kan man få oplysninger om de lokale spor, klæde om og komme afsted.

Tag over hovedet Trailcenteret skal tilbyde ly til madpakkepausen og rum til grupper, der vil mødes på stedet.

Uformelt mødested Trailcenteret udformes, så det indbyder til det uformelle møde. Det skal være muligt at samle en flok, og give instruktioner før en aktivitet.

Ideen Det er tanken, at trailcenteret henvender sig til omgivelserne fra alle facader og at bygningen med dens nære omgivelser tilbyder forskellige udfoldelsesmuligheder. Under udhænget kan man gå Danmarks måske længste armgang i en 40 meter monkey bar. Trappetræning kan ske henover servicebygningen.

Disponeringen Under et tag etableres en servicebygning og en klubbygning adskilt af et portrum. Portrummet er stedets hjerte - et rum for alle. Der er offentlig adgang til servicebygningen og kontrolleret adgang til klubfaciliteterne.

Servicebygningen I porten finder man formidlingstrappen, der leder op til et overdækket terrasse, der er offentlig tilgængelig. Fra terrassen kan man komme ned på sydsiden ad endnu en trappe, som er orienteret mod fitnessområdet og skovbevoksningen, der leder mod Hylkedal. Under trapperne er der depoter. Under terrassen findes toiletter, omklædning og bad.

Klubbygningen Overfor trappen i porten er der adgang til et fleksibelt klublokale, der tænkes anvendt af foreninger, skoler, institutioner og grupper. Klublokalet er dobbelthøjt med adgang til en hems. Fra hemsen er der visuel kontakt gennem glaspartier henunder hele taget til terrassen og til naturen.

Hvis du vil vide mere om trailcenteret er du velkommen til at kontakte Mona Bruun Enevoldsen tlf. 79 79 18 43.

Koldings trailcenter er et blandt fem eksempler på trailcentre, der udvikles rundt omkring i Danmark. Se mere om baggrunden for trailcentre og de andre eksempelprojekter

Hylkedalen med Seest Mølleå, der snor sig igennem det kuperede istidslandskab, byder på flotte udsigter og store og små stier på begge sider af åen.

Læs mere om Hylkedalen på OplevKolding https://www.oplevkolding.dk/tag/15-hylkedalen

Telefon: 79 79 79 79
kommunen@kolding.dk

Borgerservice åbningstider

Genveje