Skip til hoved indholdet
    Hjem Borger Miljø, natur og klima Naturområder og naturprojekter Naturpark Lillebælt

Naturpark Lillebælt


Luftfoto af den gamle og nye Lillebæltsbro.

Fredericia, Kolding og Middelfart kommuner har indledt et tæt samarbejde om turisme- og oplevelsesudvikling, som har fået navnet Destination Lillebælt.

75 private partnere og virksomheder er med i samarbejdet. Målet er at skabe vækst i turisme- og oplevelsesindustrien med udgangspunkt i områdets ganske særlige styrker og kendetegn, bl.a. de unikke natur- og kulturværdier, den fantastiske placering og den store vilje til at samarbejde blandt de mange turisme- og oplevelsesvirksomheder.

Fredericia, Kolding og Middelfart kommuner og Destination Lillebælt arbejder på at skabe Naturpark Lillebælt efter Friluftsrådets certificeringsordning for naturparker. Formålet er at profilere områdets storslåede natur, og samtidig bidrage til, at flere – både lokale og turister – får glæde af naturen. Alt sammen under hensyntagen til områdets enestående kombination af et unikt hav- og fjordområde, natur, landskab, kultur og geologi.

Naturpark Lillebælt vil blive baseret på frivillighed og borgerinddragelse. Borgere, virksomheder, foreninger, skoler og andre kan byde ind og være med til at udvikle nye rekreative og kommercielle tilbud i naturparken.

Info

Naturpark Lillebælt er Danmarks største naturpark.

En marin naturpark med det strømmende bælt som kerne, omkranset af smukke kystnære landskaber.

Her findes en af verdens tætteste bestande af hvaler – de små marsvin.

Naturparken arbejder for, at vi sammen skaber et hav af oplevelser, som giver os lyst til at passe på og forbedre Lillebælt.

Telefon: 79 79 79 79
kommunen@kolding.dk

Borgerservice åbningstider

Genveje