Skip til hoved indholdet
    Hjem Borger Miljø, natur og klima Naturområder og naturprojekter Troldhedestien Besøgsinfo Troldhedestien

Besøgsinfo Troldhedestien

Troldhedestien starter ved Marielundskolen i Kolding midtby.

Herfra løber den nordpå gennem skoven, forbi Skovløberhuset og videre langs skovkanten og overdrevene under Vejlevej. På den anden side af motorvejen løber Troldhedestien langs markerne forbi Donssøerne til den gamle Dybvadbro Station nordvest for Kolding.

Du kan opleve Troldhedestien til fods, på cykel eller til hest. En træningspavillon nær Marielundskolen giver mulighed for udendørs styrketræning. Der er også en afmærket ridesti, et spor til mountainbikere og o-løbsposter. Stien er afmærket med kilometerpæle og skilte på hele stykket.
Mange nyder madpakken og en kop kaffe i de smukke omgivelser. Ved Skovløberhuset og Dybvadbro Station er der borde og bænke.

For naturinteresserede byder strækningen på masser af spændende indtryk, hvad enten man er interesseret i dyr, fugle, planter eller landskaber. Ved Dybvadbro Station er der døgnet rundt adgang til en udstilling om Troldhedebanens historie fra 1917-1968.
Du kan læse mere om Troldhedestien og de mange tilbud på OplevKolding

Adgang til stien

Fra Kolding midtby er der direkte adgang til Troldhedestien fra Fynsvej ved nr. 55 og fra Ndr. Ringvej ved nummer 79. Man kan ligeledes gå ad de små stier igennem Bypark Øst.

Der er mulighed for at parkere ved Parkhallen, Fynsvej 49, 6000 Kolding, parkeringspladsen ved busstationen, ved Naturskolen, Marielundsvej 20, 6000 Kolding eller på det første stykke af Troldhedevej (det er ikke tilladt at parkere ved Bypark Øst).

Stier og nedgange til den del af Troldhedestien, der ligger i Marielundskoven, kan ses på kortene over området.


Adgang til de tre stationer

Skovløberhuset ligger cirka midtvejs mellem Kolding midtby og Bramdrupdam. Både fra Bramdrupskovvej og fra Skovvangen, som ligger på hver sin side af Troldhedestien, går der stier ned til Skovløberhuset.
Bramdrupdam dam ligger ved adressen Damstien 3. I området kan man som regel altid finde et sted at sætte bilen.
Dybvadbro station finder du på adressen Egtvedvej 132, hvor der er p-plads. Det er også muligt at tage offentlig bus (166 Kolding – Billund Lufthavn).

Tag bussen

Uanset hvilken del af Troldhedestien, du ønsker at besøge, kan du tage bussen. På Rejseplanen finder du den rigtige bus og den bedste afgangstid. 

Mere info

Du kan læse mere om Troldhedestien og de mange tilbud påOplevKolding

Folder om Marielundskoven2.52 MB

Kort over Troldhedestien

Telefon: 79 79 79 79
kommunen@kolding.dk

Borgerservice åbningstider

Genveje