Skip til hoved indholdet
    Hjem Borger Pårørende Har en af dine kære fået konstateret kræft? Sorggrupper

Sorggrupper

Bliv hørt i din sorg og modtag forståelse for dine tanker og følelser.

Kolding Sorggruppe er et tilbud til børn og unge som har mistet nogen, der stod dem nær.
Alt for mange børn og unge oplever desværre at miste en af deres forældre, en søster eller en bror. Af hensyn til familien, især af omsorg for den sørgende mor eller far, lægger børnene måske låg på deres følelser. Mange af dem får for sjældent, måske aldrig, talt om deres egen sorg og eget savn. Vennerne glemmer hurtigt, de forstår ikke helt og livet går videre. Derfor kan de ramte børn og unge få følelsen af at være de eneste i verden, der har oplevet et sådant tab, og at ingen kan forstå de følelser, tanker og spørgsmål, som deres sorg kalder frem i dem.

I Sorggrupperne får børnene mulighed for at snakke og være sammen med andre børn, der også har oplevet at miste. Der er ikke tale om terapi eller behandling i sorggruppen, men om samvær og erfaringsudveksling, hvor er omsorg og nærvær er i fokus. I grupperne spiser vi sammen, hygger os, tænder lys for dem vi savner, og skaber rum for at snakke om det der fylder. Grupperne er opdelt i teenagegruppen, mellemgruppen og yngstegruppen, som alle er drevet af frivillige. Grupperne er åben, hvilket betyder, at man kommer med, når man har behov og går ud, når dét føles rigtigt. Inden barnet eller den unge begynder i gruppen, holder vi et indledende møde, og vi snakker også om hvornår det er tid til at stoppe igen.

Tid og sted:

Vi mødes i Brændkjærkirkens lokaler hver anden tirsdag fra kl. 17-20.00.
Brændkjærkirken, Agtrupvej 114 i Kolding.

Kontakt:

Er du interesseret i at deltage i en af sorggrupperne, eller kender du én der er, kan du læse mere om Kolding Sorggruppe her: http://www.koldingsorggruppe.dk/
Du kan også kontakte koordinatorerne på:

Teenagegruppen
Sygehus- og sognepræst, Birgit Fur
Tlf. nr. 23 34 28 53
birgit.fur@stofanet.dk

Mellemgruppen
Sognepræst, Maria Frederiksen
Tlf. nr. 75 57 10 81
msf@km.dk

Yngstegruppen
Sygeplejerske og sundhedsplejerske Gitte Thybo Pihl
Mobil 29 41 29 43
gitte@pihlerne.dk

I en sorggruppe møder du andre, som også sørger over tabet af en eller flere nærtstående. I en tryg og tillidsfuld atmosfære får du mulighed for, at blive hørt i din sorg, modtage forståelse for dine tanker og følelser, få forståelse for sorgens naturlige udtryk, samt modtager gruppens støtte og hjælp i dit sorgarbejde.
Her har du mulighed for at skabe et nyt netværk og få mere klarhed og fokus i dit videre liv. Det er gratis at være med i sorggruppen, og alle kan deltage.

Kontakt:

Er du interesseret i at høre mere om sorggruppen, kan du ringe eller skrive til Kolding Selvhjælp på tlf. 75 50 79 02 eller e-mail info@koldingselvhjælp.dk

Telefon: 79 79 79 79
kommunen@kolding.dk

Borgerservice åbningstider

Genveje