Når et familiemedlem eller en nær ven rammes af sygdom, en svær livsudfordring, et handicap, en psykisk sårbarhed eller et misbrug, får det konsekvenser for de mennesker, der er omkring. Ægtefællen, samleveren, børnene, forældrene, den gode ven eller veninde får nu rollen som pårørende.

Pårørende er ofte den vigtigste støtte for den syge, og er som regel med gennem hele forløbet. I Kolding Kommune har vi derfor et ansvar for at passe godt på jer der er endt i rollen som pårørende, og vi ønsker at møde jer med den vejledning og støtte, som I har brug for.

For at blive klogere på hvor Kolding Kommune kan sætte ind, har vi i fællesskab med pårørende, borgere, interesseorganisationer, fagfolk og politikere udviklet Pårørendemodellen. Modellen blev politisk godkendt i april 2018 og illustrere gennem fire overordnede temaer, de forskellige behov man som pårørende kan have.

Pårørendemodel

Fra september 2018 går vi i gang med at gennemgå de mange tilbud til pårørende i Kolding, samt udvikle nye indsatser til pårørende ud fra de fire temaer, som pårørende har peget på er vigtige. Både eksisterende og nye tilbud vil løbende blive lagt ind her på hjemmesiden www.kolding.dk/paarorende

Har du spørgsmål til Pårørendemodellen eller det løbende udviklingsarbejde på området, er du velkommen til at henvende dig til Udviklingskonsulent Bettina Thoft Jensen på bettj@kolding.dk eller på telf. 23 99 98 65.

REDCONTENT_QUICKLINK_DIN_SITUATION
På med iltmasken for at kunne hjælpe
På med iltmasken for at kunne hjælpe

Iltmasken medvirker til, at pårørende tillader at have fokus på sig selv.

REDCONTENT_QUICKLINK_DIN_SITUATION
Værktøjskassen til hjælperollen
Værktøjskassen til hjælperollen

For at kunne påtage sig hjælperrollen, er det vigtigt, at man har adgang til en værktøjskasse med nyttige redskaber.

REDCONTENT_QUICKLINK_DIN_SITUATION
Pusterummet
Pusterummet

Som pårørende har man brug for at tage en pause fra rollen og lade batterierne op.

REDCONTENT_QUICKLINK_DIN_SITUATION
Fællesskab for pårørende
Fællesskab for pårørende

Pårørende kan have brug for at have meningsfulde fællesskaber.

 
Contact our Honeypot department if you are desperate to get blacklisted. Sincerely Ms. Pots and Mrs. Honey