Pårørendegruppe mødes

I kolding Kommune tilbyder vi både pårørendegrupper til ægtefæller/samlevere, samt pårørendegrupper til voksne børn/søskende og andre nære pårørende.

Pårørendegrupperne er et tilbud til alle der har en demenssygdom tæt inde på livet. Det er et frirum, hvor du kan møde andre pårørende i samme situation. Vi snakker både om de følelsesmæssige og praktiske udfordringer i hverdagen, og sammen giver vi hinanden støtte og vejledning til et godt liv med demens. I pårørendegrupperne kan du også få viden om fx:

 • Demenssygdomme, symptomer og behandling
 • Kolding Kommunes tilbud på demensområdet
 • Hvordan hverdagen eventuelt kan gøres lettere
 • Juridiske spørgsmål i forhold til demens.

I hver pårørendegruppe er der max 8 personer, og der vil altid være en demenskonsulent eller fagperson til stede ved møderne.
Vi mødes på Olivenhaven i Kolding en gang om måneder i 2 timer. Et gruppeforløb er som regel på 6 måneder, med mindre andet aftales i gruppen.

Kontakt:

Uanset om du er ægtefælle, samlever, barn, søskende eller på anden måde nær pårørende, er velkomne til at tage kontakt til demenskonsulenterne og så finder vi den rette gruppe for dig. Demenskonsulenterne kan kontaktes på tlf. 24 28 58 29 eller 24 46 31 62.
Demenskonsulenterne træffes bedst på hverdage mellem kl. 8.00 – 9.00.

 

Kolding Selvhjælp har oprettet pårørendegrupper til ægtefæller/samlevere, som måtte have demens tæt inde på livet.

At være pårørende til en person med en demenssygdom er ofte en stor udfordring, og man kan føle sig meget alene med omsorgsopgaven. I pårørendegruppen hos Kolding Selvhjælp møder du andre i samme situation. Her finder du gensidig støtte og forståelse, vi udveksler følelser og erfaringer og hjælper hinanden til, hvordan vi bedst kan imødekomme de nye behov demenssygdommen bringer med sig, uden at man glemmer sig selv.

Kontakt:

Er du interesseret i at vide mere eller blive en del af pårørendegruppen, kan du kontakte Kolding Selvhjælp på tlf. 75 50 79 02 eller info@koldingselvhjælp.dk

Demenscaféen er et tilbud til mennesker med demens i et tidligt stadie samt deres ægtefælle eller anden pårørende. Her er der mulighed for at komme sammen, og lave nogle aktiviteter med andre, som også har demens tæt inde på livet.

I caféen er der mulighed for at:

 • møde ligesindede
 • deltage i interessegrupper og socialt samvær
 • deltage i fysisk aktivitet
 • deltage i indendørs og ud-af-huset arrangementer
 • være med til at planlægge aktiviteter
 • mulighed for at drøfte hverdagens udfordringer
 • mulighed for at drøfte brug af hverdagens teknologiske hjælpemidler
 • mulighed for information om Kolding Kommunes tilbud

Demenscaféen afholdes 1-2 gange om måneden. Vi mødes på Olivenhaven, Munkevænget 10, Kolding.
Her vil både demenskonsulenter og frivillige være til stede. Det er gratis at deltage, men der er krav om tilmelding.

 

Kontakt:

Er du interesseret i at vide mere eller høre om mulighederne for at deltage i Demenscaféen, kan demenskonsulenterne kontaktes på tlf. 24 28 58 29 eller 24 46 31 62.
Demenskonsulenterne træffes bedst på hverdage mellem kl. 8.00 – 9.00.

På kurset får du inspiration og redskaber til at tackle de problemer og udfordringer, der ofte følger med, når man er pårørende; fx dårlig samvittighed, manglende overskud, dårlig kommunikation og samarbejdet med social- og sundhedsvæsnet. På kurset møder du ligesindede, og underviserne er selv pårørende. Derfor kan både de og dine medkursister relatere til, hvordan det føles når sygdom ændrer ens hverdag. På kurset lærer du således at tackle hverdagen som pårørende, og ikke mindst at passe på dig selv. Kurset er praktisk orienteret og veksler mellem oplæg fra instruktørerne, øvelser og erfaringsudveksling. Der er fokus på at du får værktøjer til selvhjælp, som du kan bruge efter kurset.

Det er gratis at deltage og alle kan være med uanset alder, og hvem man er pårørende til.
Kurset består af 7 mødegange af hver 2,5 time. Kurset afholdes én gang i ugen om eftermiddagen på Sundhedscenteret, Kolding.

Kontakt:

Er du interesseret i at vide mere eller høre om mulighederne for at deltage i kurset, kan man kontakte Sundhedskoordinator Susanne Brinck på tlf. 24274642 eller Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Contact our Honeypot department if you are desperate to get blacklisted. Sincerely Ms. Pots and Mrs. Honey