Patient- og pårørendeforeninger - få et overblik over tilbud, aktiviteter, netværksgrupper osv.

Der findes flere patient- og pårørendeforeninger indenfor demens, som henvender sig til både brugere og pårørende. Måske en af dem passer til netop dig? Her på siden forsøger vi at give dig som er pårørende, et overblik over nogle af foreningernes tilbud, aktiviteter, netværksgrupper osv. Du kan altid læse mere på foreningens egen hjemmeside.

Alzheimerforeningen er en uafhængig patient- og pårørendeorganisation for mennesker med en demenssygdom. Foreningen har til formål at sikre bedre vilkår for mennesker med demens og deres pårørende. På Alzheimerforeningens hjemmeside kan du finde information og viden om de forskellige demenssygdomme, samt få rådgivning og hjælp til at mestre hverdagen med demens.

Du kan hente hjælp og støtte i Alzheimerforeningen gennem bl.a. Demenslinien, Demensnet eller du kan få en bisidder. Alzheimerforeningen afholder også løbende kurser og seminarer over hele landet bl.a. familie- og ungecamps for familier berørt af demens, feriekurser for ægtepar, kursus for pårørende hvis partner skal på plejehjem osv. Overblik over Alzheimerforeningens aktiviteter.

Demenslinien:

Har du spørgsmål omkring demens, er der hjælp at hente hos Demenslinien. Man kan være anonym når man ringer ind til Demenslinien, og rådgiverne har tavshedspligt. Demenslinjens rådgivere er kompetente fagpersoner med stor erfaring indenfor demensområdet. De kan bl.a. hjælpe og vejlede dig ifht:

 • Demens og demenssygdomme
 • Undersøgelser, behandling og pleje
 • Støtte og aflastning til familien
 • Svære situationer i hverdagen
 • Sorg, skyld og andre følelser
 • Kommunikation
 • Indflytning i plejebolig
 • Den sociale lovgivning og retslige forhold
 • Litteratur

Du kan ringe ind til Demenslinien på tlf. 58 50 58 50 eller skrive på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Demensnet:

Demensnet.dk er Alzheimerforeningens online forum for mennesker med demens og deres pårørende. På Demensnet kan du:

 • Dele dine tanker og erfaringer med andre med demens tæt inde på livet
 • Stille spørgsmål til vores ekspertpanel
 • Oprette en blog og læse andres blogge og kommentarer
 • Få eller give tip og råd
 • Danne netværk i åbne og lukkede grupper

Det er gratis at blive bruger på Demensnet og du kan være anonym, hvis du ønsker det.
Du kan oprette en bruger her: www.demensnet.dk

Bisidderhjælp:

Det kan være en god idé for mennesker med en demenssygdom og deres pårørende, at få hjælp af en bisidder til møder med offentlige myndigheder, ved besøg hos lægen og andet. Derfor har Alzheimerforeningen etableret et landsdækkende korps af frivillige bisiddere. En bisidder kan eksempelvis støtte og hjælpe dig, hvis du føler der er uoverensstemmelser eller samarbejdsproblemer på plejehjemmet, hos socialrådgiveren, visitatoren osv. Alle bisiddere i Alzheimerforeningen har viden om demens, og har gennemført et bisidderkursus. Det er gratis at benytte bisidderordningen.

Har du brug for en bisidder, skal du kontakte Alzheimerforeningens demensfaglige rådgiver Anne Knudsen på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.eller ringe på tlf. 58 50 58 50 mellem kl. 9.00-15.00. 

Lokalforeningen i Trekantområdet

Du kan også kontakte Alzheimerforeningens lokalforening i Trekantområdet, som afholder møder, foredrag og kurser for foreningens medlemmer og andre interesserede. Se oversigten over lokalforeningens arrangementer.

Vil du høre mere om lokalforeningen i Trekantområdet og deres aktiviteter kan du kontakte: Grethe Skovlund (formand)Telefon: 25122621Email: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Lokalforeningen Trekantområdet afholder hver 2. torsdag i måneden en torsdagscafé i Alzheimerforeningens lokalafdeling i Vejle. Her kan du få et netværk og møde andre par med demens tæt inde på livet. I torsdagscaféen hygger vi os, hører foredrag, spiller musik og danser, tager på udflugter, afholder ølsmagning og meget mere. Det er gratis at deltage. Formålet med caféen er:

 • at skabe socialt og hyggeligt samvær med andre
 • at sørge for aktiviteter til adspredelse og glæde
 • at støtte mennesker med demens og deres familier
 • at dele erfaringer og opbygge netværk
 • at udbrede viden om demens

Tid og sted:

Kl. 15.00-17.00 på torsdage i ulige uger Alzheimerforeningens lokalafdeling i Vejle Guldkrog-Centret, Gulkrog 9, 7100 Vejle - Cafeen i Stueetagen. (P-billet fås i informationen)
Er du interesseret i at vide mere eller deltage i Torsdagscaféen, så kontakt Grethe Skovlund på tlf: 25 12 26 21.

www.videnscenterfordemens.dk
Nationalt Videnscenter for Demens arbejder med forskning, uddannelse og formidling af viden om demens på alle niveauer og på tværs af sektorer i hele Danmark.
Sitet er primært for fagfolk, men her er også god viden og information at hente for dig der har demens tæt inde på livet. Du kan bl.a. læse om de forskellige demenssygdomme, symptomer, behandling og livet med demens.

Som pårørende kan du også finde en række hæfter med inspiration og vejledning om blandt andet kommunikation, livet med demens i egen bolig og i plejebolig, love og regler når skal handle på vegne af en anden samt psykologiske udfordringer og reaktioner. Se materialet for pårørende.

 

Contact our Honeypot department if you are desperate to get blacklisted. Sincerely Ms. Pots and Mrs. Honey