Skip til hoved indholdet
  Hjem Borger Planer og projekter Bydelspuljen Tidligere projekter - Bydelspuljen

Tidligere projekter - Bydelspuljen

Lokaldemokratiudvalget fordeler 450.000 kr. fra bydelspuljen, hvorfra Kolding bys lokalforeninger kan søge midler til at udvikle egne fællesområder.

Det har hidtil været et gennemgående træk, at både yngre og ældre søger til lokalprojekter, og dermed sikrer at alle aldersgrupper tilgodeses i de færdige projekter.
Tilskuddet fra puljen skal bidrage til at forskønne og vedligeholde byens nærområder, og ikke mindst være med til at skabe grobund for gode fælles oplevelser for beboere på tværs af generationerne. 

Styrket sammenhold
For at styrke fællesskabet skal foreningerne selv lægge en frivillig arbejdsindsats for at gennemføre projekterne, og dermed bliver der travlt i mange beboerforeninger rundt om i Kolding hvert forår, når puljemidlerne er blevet fordelt. Ved at foreningerne yder en del af arbejdet på frivillig basis, er der mulighed for at tilgodese flere ansøgninger.

 • Idræts- og aktivitetsforeningen Furen fik tilskud til bålhytte ved legeplads på Alpedalsvej
 • Boligforeningen Borthigsgade 13 og Grundejerforeningen Skovhøj fik tilskud til forskønnelse af Borthigsanlægget
 • Munkebo Lejerbo afd. 101-0 fik tilskud til forskønnelse af Lejerbos område ved Munkebo
 • Grundejerforeningen Landsbyen fik tilskud til udbedring/forskønnelse af trafikdæmpere
 • Kvarterhusets Venner fik tilskud til skitseplan til areal ved Kvarterhuset
 • Grundejerforeningen Christiansø fik tilskud til ny rutsjebane og legehus på fællesareal
 • Grundejerforeningen Harevænget fik tilskud til en overdækket pavillon ved legepladsen
 • Rebæk Grundejerforening fik tilskud til forskønnelse af område ved petanquebane ved Rebæk Strands P-plads
 • Grundejerforeningen Brogårdshaven fik tilskud til renovering af legeplads samt til ny rutsjebane, vold og shelter
 • Bramdrupdam Borgerforening fik tilskud til opstilling af bænke rundt om den nye dam i Bramdrupdam
 • Grundejerforeningen Alpeparken fik tilskud til forskønnelse af fællesareal ved Brennerpasset med træer, buske, bænke og fliser
 • 5AAB, afd. 34, Midtgården fik tilskud til plantekasser
 • Beboerforeningen Tre-i-En fik tilskud til en "erindringsgade" med fokus på kunst og gadens historie

Grundejerforeningen Alpeparken

Kreativitet på Brennerpasset

Kreativiteten blomstrede, da der blev inviteret til arbejdslørdag omkring Brennerpasset; Siddeområdet blev til en fin rund plads, med plads til borde-bænkesæt, senere måske med grill og bålplads.
Og så var der penge til overs til et par frugttræer på fællesområdet. Med flot udsigt over Alpedalen det perfekte samlingspunkt for områdets beboere.

Siddepladser rundt om Bramdrup Dam

Fire bænke - som på billedet - søgte borgerforeningen i Bramdrupdam midler til, beregnet på at stå rundt om dammen - i Bramdrupdam!

Nu kan du spadsere en tur rundt om dammen - med fire, dertil indrettede, smukke hvilesteder.  

Fire bænke mage til denne, kan du hvile dig på, hvis du tager en gåtur rundt om Bramdrup Dam.

Masser af aktiviteter - nu med bålhytte

Der er masser af aktiviteter på Stadionvej, ved fællearealet ud mod Alpedalen: fastelavn, studenterfester, sommerfester, fodboldturneringer og så videre. Der har blot manglet den overdækning, der gør at området kan benyttes, også på en regnvejrsdag.

Idræts- og Aktivitetsforeningen Furen søgte om penge til en stor bålhytte til de mange beboere der bruger fællespladsen. Pengene blev bevilget, bålhytten er samlet og fastgjort, præcis ovenpå den nuværende bålplads. Der er gjort klar til nye fester, nu i al slags vejr! 

 

Petanquebane, nu med bænk og læ

Området ved petanquebanen i Rebæk trængte til renovering. Hygge og læ blev skabt ved hjælp af borde-bænkesæt og et grønt læbælte mellem P-pladsen og banen. Tidligere jernbanesveller rundt om banen er udskiftet med nyt træ. Alt sammen udført af Rebæk Grundejerforening og den lokale petanqueklub i skøn forening. Alle er tilfredse med det fine resultat. Kom forbi og kig!

Legehus og klatretårn til børnene ved Christiansø

Først havde de nedrivningsweekend - væk med alle de gamle legeredskaber! Derefter fik de udfordringer med leverancen af nye legeredskaber. Langt om længe lykkedes det dog, og i regn og pløre, knoklede beboerne med at få bygget nye legeredskaber til deres fælles legeplads. Der blev brugt yderligere et par arbejdsweekend, før det færdige resultat kunne nydes. Arbejdsglæden fejlede heldigvis aldrig noget.

Pavillon og win-win

På Harevænget havde de legepladsen, de grønne arealer, og så havde de en fin cirkulær hæk ved siden af legepladsen. Pladsen inde i cirklen var tom, men kunne gøres anderledes anvendelig med tag over, og et borde-bænkearrangement, hvor de voksne og ældre kan sidde og sludre, mens børnene leger ved siden af.
Grundejerforeningen Harevænget søgte midler til en pavillon på seks stolper indenfor den runde hæk. Hansenbergs tømrerlinje gik i gang med først et flot udkast, og derefter opbygning af den flotteste pavillon! Hansenberg vil nemlig gerne have "rigtige" opgaver til deres tømrerpraktikanter! Et dejligt win-win-projekt. Der var stor indvielse af det færdige resultat, med flag, fællessang, grill, og masser af glade børn og voksne, der glædede sig til, at tage pavillonen rigtigt i brug.

Oktobervænget har fået nye chikaner

Sådan! 8 chikaner på Oktobervænget blev fuldstændig renoveret af frivillige gravere og fliselæggere fra vejen. Puljemidlerne gik til indkøb af fliser og nye pullerter (træpælene midt i chikanen.)
Så godt og effektivt kan det gøres, med masser af frivliig arbejdskraft

Smuk perle i bymidten forskønnes

Så er det igen blevet godt at spadsere i det lille Borthigsanlæg, fortæller disse fire nydelige og tilfredse repræsentanter fra grundejerforeningen Skovhøj. Beboerne værner om deres lille, grønne perle, og vil gerne bevare det nogenlunde som det er. Der blev søgt midler til udbedring af stier, til lidt nyplantning, reparation af bænke og genplantning af et par solitære træer, efter at nogle af de smukke og meget gamle træer måtte lade livet, på grund af sygdom. Kommunen så at området trængte, og støttede yderligere med arbejdskraft og materialer. 

 

Legepladsen bliver bedre og bedre

Foreningen skriver selv:

”Projekt legepladsrenovering har været i gang i flere år. Fondsmidlerne blev brugt  til nye elementer til forlængelse af  rutchebanen, samt en jordvold til at etablere rutchebanen på.  

På billederne  ses 8 mand udføre flytningen af rutchebanen. Forinden blev den adskilt, og de nye elementer blev påsat. Planter blev flyttet til den nyetablerede jordvold.

Det bliver dejligt at se områdets børn hvine ned ad rutchebanen, når foråret med bedre vejr rammer Brogårdshaven!”

Der er mange flere planer for legepladsen, som bruges af rigtigt mange mennesker i området, blandt andet en del dagplejere. Der søges nok midler fra Bydelspuljen igen...

Nu har banen et fald på over 2 meter, så de større børn også kan få sig et godt sug i maven.

Telefon: 79 79 79 79
kommunen@kolding.dk

Borgerservice åbningstider

Genveje