Skitse med funktioner i Trailcenteret. Illustrationer af Tegnestuen Mejeriet, der har udarbejdet skitseprojektet.
Portrummet er trailcenterets hjerte, hvor du kan mødes, give instruktioner eller træne. Illustrationer af Tegnestuen Mejeriet, der har udarbejdet skitseprojektet.

pdfSe mappen med skitseprojektet22.63 MB

 

Hvis du vil vide mere om trailcenteret er du velkommen til at kontakte Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. tlf. 79 79 18 43.

 

Koldings trailcenter er et blandt fem eksempler på trailcentre, der udvikles rundt omkring i Danmark. Se mere om baggrunden for trailcentre og de andre eksempelprojekter

 

Besøg Hylkedalen
Hylkedalen med Seest Mølleå, der snor sig igennem det kuperede istidslandskab, byder på flotte udsigter og store og små stier på begge sider af åen.

Læs mere om Hylkedalen på OplevKolding https://www.oplevkolding.dk/tag/15-hylkedalen

 

Kolding får et trailcenter i Seest Idrætpark på kanten af Hylkedalen

Andelen af voksne borgere, der dyrker idræt og motion i naturen er steget fra 36 procent i 2011 til 44 procent i 2016. Danskerne vælger i stigende grad at dyrke idræt alene eller i mindre grupper på selvvalgte tidspunkter. Her spiller naturen en vigtig rolle, hvor blandt andet løb og mountainbike er særligt populært. I takt med ændringerne i motionsvanerne efterspørger flere danskere muligheden for idræt og faciliteter i naturen.

I Kolding har vi sammen med Danmarks Idrætsforbund, Lokale- og Anlægsfonden, Tegnestuen Mejeriet og en masse frivillige har været med til at udvikle en facilitet med servicefunktioner, der kan understøtte de mange idræts- og motionsaktive brugere af stier og ruter i naturen. En facilitet der også kan være med til at inspirere nye brugergrupper til at komme ud, så endnu flere kan bevæge sig for livet.

Opførelsen af trailcenteret går i gang i slutningen 2019 og forventes at stå færdigt i sommeren 2020.

 

 

Porten til naturoplevelserne Trailcenteret skal være porten til aktive naturoplevelser. Her kan man få oplysninger om de lokale spor, klæde om og komme afsted.

Tag over hovedet Trailcenteret skal tilbyde ly til madpakkepausen og rum til grupper, der vil mødes på stedet.

Uformelt mødested Trailcenteret udformes, så det indbyder til det uformelle møde. Det skal være muligt at samle en flok, og give instruktioner før en aktivitet.

Ideen Det er tanken, at trailcenteret henvender sig til omgivelserne fra alle facader og at bygningen med dens nære omgivelser tilbyder forskellige udfoldelsesmuligheder. Under udhænget kan man gå Danmarks måske længste armgang i en 40 meter monkey bar. Trappetræning kan ske henover servicebygningen.

Disponeringen Under et tag etableres en servicebygning og en klubbygning adskilt af et portrum. Portrummet er stedets hjerte - et rum for alle. Der er offentlig adgang til servicebygningen og kontrolleret adgang til klubfaciliteterne.

Servicebygningen I porten finder man formidlingstrappen, der leder op til et overdækket terrasse, der er offentlig tilgængelig. Fra terrassen kan man komme ned på sydsiden ad endnu en trappe, som er orienteret mod fitnessområdet og skovbevoksningen, der leder mod Hylkedal. Under trapperne er der depoter. Under terrassen findes toiletter, omklædning og bad.

Klubbygningen Overfor trappen i porten er der adgang til et fleksibelt klublokale, der tænkes anvendt af foreninger, skoler, institutioner og grupper. Klublokalet er dobbelthøjt med adgang til en hems. Fra hemsen er der visuel kontakt gennem glaspartier henunder hele taget til terrassen og til naturen.

Kolding Kommune og Blue Kolding arbejder samtidig på et klimatilpasningsprojekt i Seest Mølleå/Hylkedalen. Brugerworkshop i forbindelse hermed peger bl.a. på, at der ønskes flere og bedre adgange, flere stier samt formidling af områdets muligheder, hvilket ligger i god tråd med tankerne om trailcenteret. Se evt. mere om klimatilpasningsprojektet og udbyttet af disse brugerworkshops.

 

Contact our Honeypot department if you are desperate to get blacklisted. Sincerely Ms. Pots and Mrs. Honey