Skip til hoved indholdet

Midlertidig skulptur af Erik Valter skaber refleksion om byudvikling

Oprettet 15. juni 2021
Skulpturen Bygge-boom af Erik Valter

Kolding-kunstneren Erik Valter har skabt en skulptur med titlen Bygge-boom som et visuelt indlæg i debatten om byudviklingen. Den midlertidige skulptur, der er udført af genbrugsmaterialer, vil det kommende års tid opstillet på arealet på nordsiden af Marina Syds flotte havnebygning.

Erik beskriver sit projekt på følgende måde:

”Min skulptur Bygge-boom kan forhåbentlig sætte fokus på, hvor fantastisk en periode vi er inde i lige nu med nye parcelhuskvarterer, havne- og marinabyggerier, nye højhuse, m.v. bare for at nævne noget af det, der er i gang i denne tid. Vores by undergår en forandring og fornyelse, der vil præge byen de næste mange årtier. For mange af os er det en fornøjelse at se så mange nye boliger og lejligheder af forskellig slags skyde op. På vej ud mod Bjert/Agtrup kører man efterhånden igennem ”Lille Manhattan” med alle de højhuse, der er i det område.”

”I Kina bruger man ca. 60 % af alt det beton, der årligt bliver brugt i verden. Man skulle tro, at Kolding bruger de sidste 40 %. Nå spøg til side, det er ikke kun byggeriet, der er inde i en fornyelsesperiode, også kulturelt har byen forandret sig. Hvis man før i tiden stillede en skulptur op i det offentlige rum, blev den straks fjernet, og man fik en bortskaffelsesregning. Nu ses der mere ”blødt” på det heldigvis. Vi skal heller ikke gøre som i København og bedømme fortidens historie efter nutidens præmisse og kaste værker i havnen - eller som her i byen, hvor man fandt en skulptur helt tilgroet i buskads, og ingen kunne huske eller vidste noget om den. Det er her en pop-up skulptur som Bygge-boom kommer ind i billedet. Den kan få os kortvarigt til at stoppe op og tænke over, at det er ”lige her og nu” det sker. Når der er gået nogen tid er pop-up skulpturen væk, og livet går videre i rasende fart. Bygge-boom er helt i tidens ånd lavet bæredygtigt, den er lavet af genbrugsjern.”