Skip til hoved indholdet
Kolding Syd Genbrugsplads (Gejlhavegård) er lukket pga. asfaltarbejde - fra 25. september til 2. oktober kl. 6.00. Klik for info om øvrige genbrugspladser!

Tag en gyngetur på Marina Syd

Oprettet 25. november 2020
voksen, ung eller barn – kan sidde og hygge sig sammen. Foto: TimberNest

Kom og prøv de to specielle ”gyngeheste” for voksne, som nu er opstillet på Marina Syd.


Ud over at være såkaldte sociale møbler, hvor man – som voksen, ung eller barn – kan sidde og hygge sig sammen, er her tale om nytænkning inden for det, der inden for cirkulær økonomi betegnes ”produkt som en service”.

Dette kræver en nærmere forklaring. Ud over herlighedsværdien, den sociale værdi og et smukt design, er der nemlig flere vigtige aspekter i spil.

For det første er produktet gennemført miljørigtigt, produceret i Danmark af lokale materialer, det er meget holdbart, det kan repareres, det kan adskilles og det kan genbruges efter brug. Materialerne er først og fremmest oliebehandlet eg samt plader fremstillet af upcyclede tekstilfibre.

For det andet CO2-kompenseres produktionen og driften af hvert produkt, ved at der hver måned i produktets levetid plantes et nyt træ i Danmark.

For det tredje og måske mest interessante, er her tale om en ny forretningsmodel. De to møbler bliver lejet i stedet for at blive købt. Leverandøren ejer og vedligeholder dem, og skal tage dem retur når vi ikke mere har brug for dem. Herved udvikles en ny forretningsmodel, som så at sige tvinger producenten til at levere noget som er holdbart, som er let at vedligeholde og som stadig har en væsentlig værdi og kan bruges videre, når det skal tages retur

Artiklen er publiceret 19. juni 2020