Som udgangspunkt er det dit ansvar som forælder at sørge for dit barns transport til og fra skole. Men i bestemte tilfælde skal kommunen sørge for denne transport. Det gælder i følgende situationer.
For lang skolevej
Kommunen skal sørge for dit barns transport, hvis dit barn går på distriktsskolen, og hvis den korteste skolevej er for lang. Afstandene er følgende:
- 0. - 3. klasse: mere end 2,5 km til skole
- 4. - 6. klasse: mere end 6 km til skole
- 7. - 9. klasse: mere end 7 km til skole
- 10. klasse: mere end 9 km til skole
Kommunen sørger enten for skolebus eller betaler for, at dit barn bruger offentlige transportmidler. Hvis det ikke kan lade sig gøre, kan der aftales, at kommunen betaler kilometerpenge til privat transport.
Liste over trafikfarlige skoleveje (skoleåret 2018/2019)
Liste over trafikfarlige skoleveje (skoleåret 2017/2018)
Trafikfarlig skolevej
Kommunen skal sørge for dit barns transport, hvis en del af skolevejen til distriktsskolen er vurderet som trafikfarlig. Om en vej er trafikfarlig afgøres efter indstilling fra Politi og vejmyndigheden.
Sygdom og handicap
Kommunen skal sørge for dit barns transport, hvis det er sygt eller handicappet og kun er i stand til at følge den almindelige undervisning i folkeskolen, hvis det befordres til og fra skole. Kommunen skal i dialog med dig om at finde den mest hensigtsmæssige måde at gøre det på.
Hvordan ansøger man?
Ansøgningsblanketten skal printes ud, udfyldes og sendes eller afleveres til skolen.
Hvis dit barn er visiteret til den særligt tilrettelagte specialundervisning, aftales befordringen med den pågældende skole.
Mister dit barn sit buskort, kan der udstedes et erstatningsbuskort. Det koster 50 kr., og du skal indbetale beløbet via kommunens netbutik.