Skip til hoved indholdet

Ligevægt forældre

Hvordan hjælper jeg mit barn med mad, krop og vægt?

Ligevægt er et tilbud om hjælp til børn og unge, der har det svært med deres krop eller vægt.

Vi ved fra mange undersøgelser, at børn og unge, der har en negativ opfattelse af deres egen krop eller vægt, kan blive kede af det og deres selvværd kan blive påvirket langt ind i voksenlivet. Det er derfor vigtigt, at vi hjælper disse børn og unge med at blive glade for lige præcis dén, de er.

Det kan være rigtig svært for barnet eller den unge at ændre på deres opfattelse af sig selv. Derfor er en stor del af indsatsen undervisning og vejledning af forældre eller nære voksne i, hvordan de hjælper barnet eller den unge på rette vej.

"Jeg kan godt lide når far og mig laver ting sammen og leger ude i skoven"
Dreng, 8 år

"Jeg tænker hele tiden på, hvordan jeg ser ud – hvordan tøjet sidder. Man er flot, når man har pænt tøj på, har en pæn krop og et pænt ansigt"
Pige, 10 år

Ligevægt forældre er en kombination af individuelle samtaler og et holdforløb
Alle forløb starter med en afklarende samtale, hvor I som forældre får mulighed for at fortælle om de udfordringer, I oplever i jeres familie med mad, krop og vægt.

Et holdforløb består af 8 mødegange og 2 individuelle samtaler. Begge forældre opfordres til at deltage. Holdet mødes 2 timer hver anden uge, enten på et formiddagshold eller et eftermiddagshold. Holdet består af i alt 8 forældrepar, som alle står i lignende udfordringer i deres familier.

Kontakt

Er du bekymret for, om dit barn mistrives på grund af en negativ kropsopfattelse, kan du høre mere om Sundhedsplejens tilbud ved at kontakte:

Sundhedsplejerske Helle Schmidt Jessen
Tlf. 2924 7410
Email: hejes@kolding.dk

Ligevægts konsulent Helene Wndorff Olsen
tlf. 2335 3459
email: hweo@kolding.dk