Skip til hoved indholdet
  Hjem Borger Sundhed og omsorg Sundhedstilbud Nikotinstop

Nikotinstop

- for dig, som vil være røgfri, snusfri og nikotinfri

Video med to der fortæller om rygestopkurser

Klik her for at se video om vores rygestopkurser

Klik her for at se video om vores rygestopkurser

Stopforløb

Deltag i et 6-ugers forløb og bliv røg- og nikotinfri

Stopforløbet giver et støttende fællesskab, hvor du mødes med andre som også gerne vil være nikotinfrie. I mødes én gang om ugen i seks uger, med en erfaren stoprådgiver á 2 timers varighed. Forløbet foregå på Sundhedscenter Kolding, Sygehusvej 6, 6000 Kolding.

De første to-tre sessioner fokuserer på at forberede dig til en stopdag, som ligger mellem 2. og 4. session. Derefter får du praktisk viden og værktøjer til at hjælpe dig med at fastholde din fremgang. Forløbet er tilrettelagt for alle der ønsker at stoppe, uanset om du ryger, bruger snus, e-cigaretter eller vapes.

Vi ved, at kombinationen af stopvejledning og brug af nikotinerstatningsprodukter eller stopmedicin, betydeligt forbedrer dine chancer for at blive røgfri og fri for nikotin. Vær opmærksom på at der er egenbetaling, hvis du ønsker at bruge nikotinerstatning eller stopmedicin. Kolding Kommune yder ikke tilskud til indkøb af lægemidler.

Forberedelsesforløb til nikotinstop

Hvis du går og overvejer et nikotinstop, men er usikker på hvordan du skal gribe det an, så er et Forberedelsesforløb til nikotinstop noget for dig. Forløbet har særligt fokus på vaner, de psykologiske, fysiske og sociale årsager, som vedligeholder din rygning. Der stilles skarpt på årsagen til vanen, hvilket behov vanen dækker samt hvad der forhindringer dig i at ændre vaner frem for selve nikotinstoppet. Med baggrund i viden og teori om vaner bruges øvelser og redskaber til at håndtere dine forhindringer og tager udgangspunkt i dig og dit nikotinforbrug. Undervejs får du viden om nikotin, afhængighed, vaner, hvilke abstinenser du kan opleve, hjælpemidler og redskaber til hvordan du kan håndtere din hverdag uden nikotin.

Det forventes at du er nysgerrig, ønsker at blive klogere på dine vaner. Derudover forventes det, at du øver dig på de øvelser og redskaber som du bliver præsenteret for. Der er ingen forventning om et nikotinstop.

Forløbet består af 10 gruppemøder á 2 timer varighed og 3 individuelle samtaler. Gruppen består af max 16 deltagere. Der er en fast underviser som er uddannet stoprådgiver. Du bliver en del af et fællesskab uden løftede pegefingre og uden stop-stress.

Opstart af forløb d. 09. september 2024 og der vil være en opstartssamtale i uge 32-35, forud for deltagelse på forløb.

Er du interesseret i forløbet kan du forespørge på en samtale og høre mere.

Stopforløb 2024 

Hold 5 - Tirsdag kl. 18.00 - 20.00

 • 20. august
 • 27. august
 • 3. september
 • 10. september
 • 17. september
 • 1. oktober

Tilmelding Stopforløb 2024 hold 5


Hold 7 - Fredag kl. 09.30 - 11.30

 • 27. september
 • 4. oktober
 • 11. oktober
 • 25. oktober
 • 1. november
 • 15. november

Tilmelding Stopforløb 2024 hold 7


Hold 8 - Onsdag kl. 16.30 - 18.30

 • 6. november
 • 13. november
 • 20. november
 • 27. november
 • 4. december
 • 18. december

Tilmelding stopforløb 2024 hold 8


Stop på egen hånd

Det digitale sundhedscenter

Det Digitale Sundhedscenter tilbyder ryge- og nikotinstop forløb via appen Mit liv – min sundhed. Forløbet er opdelt i sessioner og er en kombination af information, videoer, øvelser og interaktive opgaver, der kan hjælpe dig med at håndtere nikotinafhængigheden og blive røg- og nikotinfri. Sessionerne tilgås på egen hånd og i det tempo du ønsker. Appen downloades gratis på både Google Play og App Store.

E- kvit

E-kvit hjælper dig med at sige farvel til tobak og nikotin. Gennem film, øvelser og gode råd fra eksperter hjælper appen dig, når rygetrangen er sværest. Del dine erfaringer med andre rygestoppere og få deres bedste råd. Hjælpen i e-kvit er tilpasset lige præcis DIG, og du kan løbende holde øje med, hvor meget du sparer, hvordan dit helbred forbedrer sig o.l. Appen hentes gratis på både Google Play og App Store.

X-hale

X-hale er for unge under 25 år, som ønsker at stoppe med at ryge eller bruge snus. X-hale er en praktisk og let tilgængelig måde for dig at arbejde på at blive fri for nikotin. Du får videoer og tips der kan hjælpe dig med at håndtere de udfordringer et nikotinstop kan bryde på. Appen har desuden funktioner som gør det muligt for dig at holde øje med hvor mange penge du spare, hvad der sker med kroppen i forbindelse med et stop og kan hjælpe dig med at lægge en plan for, hvordan du kan klare at være nikotinfri i situationer, hvor du plejer at bruge nikotin. Appen kan downloades gratis i App Store og Google Play.

Telefonisk rådgivning via Stoplinien

Stoplinien er en gratis og anonym telefonisk rådgivning, som kan hjælpe dig på vejen mod et røg- og nikotinfrit liv. Uanset om du ryger, bruger snus eller e-cigaretter, sidder erfarne rådgivere klar til at hjælpe dig. Rådgiveren hjælper dig med de udfordringer du oplever og give dig konkrete værktøjer og strategier til at håndtere trangen til nikotin.

Du kan kontakte Stoplinien ved at ringe på 80 31 31 31. Du kan også sende en sms med teksten ’Rygestop’ eller ’Snusfri’ til 1231.

Arbejdspladser

Skal din virksomhed eller arbejdsplads være røg- og nikotinfri?

Sundhedscenter Kolding tilbyder rådgivning og hjælp til implementering af røg- og nikotinfri arbejdstid for private arbejdspladser. Vi kan bidrage med udvikling og udarbejdelse af politik for røg- og nikotinfri arbejdstid, handle- og kommunikationsplaner og være behjælpelige med implementeringsprocessen.

Desværre kan Sundhedscenter Kolding ikke afholde stopforløb lokalt for medarbejdere i private virksomheder, men kan sætte jer i kontakt med erfarne stoprådgivere, som virksomheden kan samarbejde med. Medarbejdere, med bopæl i Kolding Kommune, er velkomne til at deltage i kommunens tilbud om stopforløb.


Spørgsmål - kontakt os!

Har du spørgsmål til de tilbud Sundhedscenter Kolding har i forhold til nikotinstop, er du altid velkommen til at kontakte os.

Rikke

Mobil: 2491 6847
Telefon: 7979 0363
E-mail: rikwi@kolding.dk

Ginta

Mobil:  2931 7547
Telefon: 7979 1349
E-mail: ginfr@kolding.dk

Telefon: 79 79 79 79
kommunen@kolding.dk

Borgerservice åbningstider

Genveje