Røgfri Fremtid logo

Kursusbeskrivelse:

Grundkurset i individuelt rygestop - Røgfrit Liv - er for dig, der ønsker at arbejde professionelt med rygestop og afholde individuelle rygestopforløb.

Kursets indhold

På kurset får du grundlæggende forudsætninger for på en hensigtsmæssig og virksom måde at varetage individuel rygestoprådgivning. Du bliver uddannet i afholde rygestopforløb med udgangspunkt i Kræftens Bekæmpelses materialer til individuel rygestoprådgivning, hvor borgeren via dialog, øvelser og psykoedukation støttes gennem rygestopforløbet.

 

På kurset får du:

  • Træning i grundlæggende rådgivningsmæssige færdigheder, samt i arbejdet med at motivere og støtte deltagerne gennem forløbet. Med udgangspunkt i den motiverende samtale lærer du konkrete teknikker til at støtte borgerne i deres rygestop.
  • Viden om både de fysiske, psykiske og sociale sider af tobaksafhængighed, herunder nikotinens virkning i nervesystemet, samt rygestoppets effekt på helbredet.
  • Viden om og træning i at vejlede i brugen af nikotinprodukter.

Form og varighed

Undervisningen på kurset består i en vekslen mellem oplæg, øvelser og samtaler i plenum. Desuden inddrages film og cases i undervisningen. Du vil få redskaber, som du kan anvende direkte i dit arbejde som rygestoprådgiver.
Kurset afholdes på Sundhedscenter Kolding, Sygehusvej 6, 6000 Kolding tirsdag den 14/1 til og med Torsdag 16/1 – alle tre dage i tidsrummet fra kl. 9.00 til 16.00.
Der er mødepligt på kurset.

Underviser

Kræftens Bekæmpelses psykologer underviser på kursets første to dage. På tredjedagen varetages undervisningen af en række eksterne eksperter (læge, farmaceut og erfaren rygestopinstruktør) inden for hver deres felt. Undervisningen på kursets sidste dag vil bl.a. fokusere på rygestop for den sårbare borgergruppe.

Forudsætninger for deltagelse

Kurset er for dig der har en sundhedsfaglig eller pædagogisk uddannelse på bachelorniveau, og som ønsker at arbejde professionelt med individuel rygestoprådgivning.
Deltagelse forudsætter, at du selv har været helt røg- og nikotinfri i mindst tre måneder op til kurset.

Kursusbevis

Du får et kursusbevis efter gennemført kursus.
Da kurset er tre dages intensiv undervisning, vil du få kursusbeviset ved fuldt fremmøde. Det er altså ikke muligt at være fraværende en del af tiden.

Pris og materialer
Pris for kurset: 4.500,- kr

Til kurset hører to obligatoriske materialer:

  • Grundbogen for professionelle rådgivere koster kr. 250 inkl. moms / kr. 200 ekskl. moms.
  • Manualen for Røgfrit Liv til individuelt rygestop koster kr. 650 inkl. moms / kr. 520 ekskl. moms.

Materialerne er obligatoriske og skal bruges på kurset. Kurset og manualen er gennemarbejdet og opdateret i 2018.

Tilmelding:

Anne Lynge Thomsen, Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. / 24916847 (Senest 6/1-2020)

Contact our Honeypot department if you are desperate to get blacklisted. Sincerely Ms. Pots and Mrs. Honey