Kolding Kommune har forskellige tilbud til dig, der gerne vil stoppe med at ryge.

Få gratis hjælp til at blive røgfri på en måde, som passer dig

Gratis anonym hjælp til rygestop via telefonen. Ring til STOPlinien på telefon 80 31 31 31 eller send sms ”rygestop” til 1231 for at blive ringet op. Der er telefontid mandag-torsdag kl. 10-20 og fredag kl. 10-16.

E-kvit er et gratis digitalt rygestopprogram, hvor du får støtte via mail eller sms. Hent e-kvit-app’en i App Store eller på Google Play. 

Xhale er et rygestopprogram til unge. I app’en xhale er der øvelser og værktøj, der hjælper dig godt i gang. Er du klar til et rygestop, får du løbende beskeder med tips og hjælp, så du hele tiden får den støtte, du har brug for.

Et rygestopkursus er en god hjælp til at lægge tobakken på hylden.

På kurset får du støtte og vejledning af en professionel rygestopinstruktør og ikke mindst, så deler du erfaringer og udfordringer sammen med andre rygere, der også gerne vil stoppe med at ryge. Kurset støtter dig i processen frem mod et røgfrit liv. Derfor skal du være indstillet på at holde helt op med at ryge.

Et rygestopkursus består af seks mødegange á 2½ time. Der er plads til 12 deltagere på et hold. Der skal som minimum være otte deltagere. Ellers forbeholder vi os ret til at aflyse eller udsætte kurset. Du skal ikke være røgfri ved kursusstart. Vi finder en fælles stopdato.

Tilmelding til sundhedskoordinator Anne Bislev Lynge på telefon 24 91 68 47 eller e-mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.


Rygestopskursus i Kolding:

  • Kurset foregår i Sundhedscenter Kolding, Sygehusvej 6, 6000 Kolding.
  • Næste hold starter d. 24. april i tidsrummet kl. 13.00 til 15.00, kl. 15.30-17.30 eller kl. 18.30-20.30
  • Der er holdstart igen til august.

Rygestopforløbet Slå Tobakken tilbyder individuel vejledning hos en rygestopinstruktør (og mulighed for gratis rygestopmedicin i en periode). 

Slå tobakken er for dig, der 

  • er ryger og bor i Kolding Kommune
  • ønsker at stoppe med at ryge
  • enten er sygedagpengemodtager, kontanthjælpsmodtager, førtidspensionist, i flexjob, gravid eller har været arbejdsløs i mere end 3 måneder
  • er pårørende til den henviste

Kontakt sundhedskoordinator Birgitte Buhl Nielsen på telefon 21 36 48 33 eller e-mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den..

Afdelingen for Sundhedsfremme og Forebyggelse tilbyder vejledning og hjælp til udarbejdelse af røgpolitikker for private virksomheder.

Kolding Kommune tilbyder desuden måling af lungefunktion. En test er første skridt til tidlig opsporing af nedsat lungefunktion og eventuelle forstadier til sygdommen KOL. 

 

Rygestopkurser i Kolding Kommune er gratis. Der kræves ikke lægehenvisning.

Hvis du skal bruge rygestopmedicin, skal du bestille en konsultation ved din praktiserende læge.

Contact our Honeypot department if you are desperate to get blacklisted. Sincerely Ms. Pots and Mrs. Honey