Kolding Kommune deltager i den landsdækkende oplysningskampagne Respekt, som skal gøre opmærksom på gratis og professionel alkoholbehandling.
Kampagnen er lavet i samarbejde med Trygfonden og Alkohol & Samfund.

At drikke for meget er kun tabu, indtil man gøre noget ved det.
Mange er af den opfattelse, at det er flovt at få hjælp til et alkoholproblem. Men det er faktisk kun flovt eller tabu, så længe drikkeriet står på. Så snart der bliver gjort noget ved problemet, reagerer omverdenen med respekt, anerkendelse og opmuntring. Det kan være svært at tro på, hvis du står midt i det, men bare vent og se.

Det er de færreste, som har et problem med alkohol, der formår at holde det hemmeligt. Den nærmeste familie ved det næsten altid, og ofte er det også noget venner og kolleger er klar over. Eller i hvert fald mistænker. Og ALLE vil blive glade, hvis deres mor/far/bror/søster/ven/kollega gør noget ved et alkoholproblem.

Det allersværeste for en drikkende eller en pårørende er at erkende problemet og gøre noget ved det. Det skyldes blandt andet frygt for omverdenens reaktion. Men dem der først har prøvet opmuntringerne, anerkendelsen og klappene på skulderen ville bare ønske, at de havde fået hjælp noget før. 

Tænker du på at tage første skridt, så kontakt alkoholbehandlingen.

Det er svært at være tæt på en, der drikker for meget. Især ægtefæller og børn lider, når alkoholen får overtaget. De har ofte brug for hjælp og støtte til at klare dagligdagen, og ofte har de brug for at få ændret væremåde i forhold til sig selv og til den drikkende. Derfor er kommunens alkoholrådgivning også for pårørende.

Man kan henvende sig ganske uforpligtende og anonymt tale med et forstående menneske og få gode råd til at tackle situationen.

Er man klar til det, kan man få hjælp til at få den drikkende til at gå i behandling.

Er du tæt på en, der drikker for meget, eller er du bare i tvivl om, hvorvidt der er et problem, skal du ikke tøve med at henvende dig til alkoholrådgivning.

Alkolinjens alkotest - test dine alkoholvaner gratis og anonymt. Det tager kun et par minutter.
Testen er udviklet af WHO og bruges af læger verden over. Nu har du muligheden for at prøve den.

Det gode ved testen er, at den giver et mere nuanceret billede at alkoholforbruget end blot antal genstande. Her medtages også drikke- og adfærdsmønstre samt relationer til andre, og resultatet er derfor både mere pålideligt og nemmere at relatere sig til, for den der tager testen.

Testen tager kun få minutter at gennemføre, og du er fuldstændig anonym.

Du skal være opmærksom på, at Youtube sætter en eller flere cookies på din computer/enhed, når du klikker på afspil video.
Hvad er cookies?

Contact our Honeypot department if you are desperate to get blacklisted. Sincerely Ms. Pots and Mrs. Honey