Et sæt indeholder materiale til fire grupper á 4-5 personer.
Sæt fokus på de daglige måltider.

Materiale

- Vejledning
- Samtaledug
- Værdikort
- Dialogkort
- Handleplan


Læs mere

Alt om kost – daginstitutioner 

Københavns Madhus – børnemad

Pædagogiske måltider på menuen

Med et konkret produkt, Vores Måltid, får daginstitutionerne i Kolding kommune nu for alvor mulighed for at sætte spot på værdien af de daglige måltider i det pædagogiske arbejde.

Vores Måltid er et dialogværktøj, som hjælper personalet i den enkelte institution til at blive enige om et sæt fælles værdier og retningslinjer for måltiderne baseret på deres pædagogiske overvejelser og dialog.

Målet er at skabe gode måltider, der er et højdepunkt på dagen for både børn og voksne og at give børnene madglæde og madmod, som de kan tage med sig videre i livet.

- Vi har fået pudset vores briller og tænkt over, hvordan det skal føles at være barn i måltidet hos os. Nu har vi større bevidsthed om, hvordan vores rutiner både før, under og efter måltidet kan være med til at skabe ro, hygge og fællesskab. Fx bruger vi nu mere tid på forberedelsen af måltidet, så vi skaber en mere rolig og hyggelig stemning, fortæller Tove Riishede Brødsgaard, Afdelingsleder, Midtbyens Børnehus.


Fakta

Baggrunden for Vores Måltid er observationer af måltiderne i fem børnehaver i Kolding kommune samt interviews med ledere, køkkenpersonale, pædagoger og forældre i efteråret 2014.

Det er udviklet i et tværfagligt samarbejde mellem sundhedsområdet, børneområdet og en kommunikationsdesigner.

Dialogværktøjet består af dele:

 

• Værdier for måltidet
• Dialog og idégenerering
• Prioritering og handleplan


Et sæt indeholder materiale til fire grupper á 4-5 personer. Det anbefales at blande grupperne på tværs af stuer, køkkenpersonale og evt. forældrebestyrelsen.


Udlån

Daginstitutioner i Kolding kommune kan låne Vores Måltid via Pædagogisk Center og kan få faglig sparring omkring mad og måltider hos Afdeling for Sundhedsfremme og forebyggelse.

 

Du skal være opmærksom på, at Youtube sætter en eller flere cookies på din computer/enhed, når du klikker på afspil video.
Hvad er cookies?

Contact our Honeypot department if you are desperate to get blacklisted. Sincerely Ms. Pots and Mrs. Honey