Skip til hoved indholdet

Undersøgelser

Om cyklisters adfærd og motivation

    Hjem Borger Trafik, veje og parker Trafik og mobilitet Cykler i Kolding Undersøgelser


Vi arbejder løbende på at optimere cykelforholdene endnu mere for hele kommunen

Kolding Kommune deltager løbende i undersøgelser, der skal være med til at kortlægge cyklisters adfærd, motivation mm.

Det er efterhånden generel viden, at cykling er sundt og kan modvirke en lang række livsstilsygdomme, og vejen mod en mere bæredygtig og sund livsstil synes derfor være banet. Men det er ikke ensbetydende med, at alle cykler, da der samtidig er mange udfordringer såsom billigere biler, mange bakker, for dårligt vejr og de generelle vaner.

Byer og kommuner er forskellige, og der er ikke altid ens forudsætninger for at bringe cyklen helt frem i forreste geled. Blandt andet kan der netop som i Kolding være nogle geografiske udfordringer med mange bakker, som automatisk giver byen en dårlig ”bikeability” og bilen et forspring. Distancerne kan også hurtigt blive en anden problemstilling byerne i kommunen i mellem – og måske manglende cykelstier. 

Vi ved, at den kompakte by med mange destinationer øger sandsynligheden for cykling. Kolding Kommune arbejder derfor på løbende på at optimere forholdene endnu mere for hele kommunen. Til det arbejde har vi løbende brug for inputs til fra forskellige samarbejdspartnere, andre kommuner, organisationer, virksomheder - og ikke mindst fra borgerne.

”Bikeability”

’Bikeability’ er en betegnelse, der beskriver en bys evne til at understøtte cykling – med andre ord cykelvenlighed. På baggrund af analyser i Bikeability er der opstillet kvalitetskriterier for, hvad ’den gode cykelby’ er.

* Kilde: Trafik og Veje - Maj 2014

Telefon: 79 79 79 79
kommunen@kolding.dk

Borgerservice åbningstider

Genveje