Skip til hoved indholdet

Vi Cykler Til Arbejde - VCTA

Kampagne der skal få flere til at cykle

    Hjem Borger Trafik, veje og parker Trafik og mobilitet Cykler i Kolding Vi Cykler Til Arbejde - VCTA

Cyklen er nøglen til mere sundhed, renere miljø og mindre trængsel. “Vi Cykler Til Arbejde” er kampagnen, som drejer nøglen rundt og får flere til at cykle til og fra arbejde.

Cyklistforbundet står bag kampagnen, som siden 1997 er blevet en fast tradition på tusindvis af danske arbejdspladser. De seneste fem år har deltagerantallet ligget mellem 70.000 og 110.000.
“Vi Cykler Til Arbejde” er en anledning for både virksomheder og medarbejdere til at sætte positivt fokus på at cykle til arbejde.

Deltagerne dyster sammen med deres kolleger om at cykle mest muligt til arbejde i maj måned og for chancen for at vinde lækre præmier. "Vi Cykler Til Arbejde" har sekretariat hos Cyklistforbundet i Rømersgade i København.

En stor dansk undersøgelse har påvist, at folk, der cykler på arbejde har 28 procent lavere dødelighed end gennemsnittet. Det er efter, at man har korrigeret for forskelle i bl.a. erhverv, rygning, fritidsaktiviteter og vægt. Cykling er god motion for de fleste - alle kan være med, og det skaber ikke problemer for knæ og ryg.

Generelt

Kolding Kommune har siden 2014 været samarbejdskommune på kampagnen og er gået aktivt ind i kommunen ved blandt andet at opfordre alle vores medarbejdere til at stille et hold, da der er en lang række fordele forbundet med det at cykle. Motion er lig med sundhed, og vi ved at cyklende borgere er sundere og har færre sygedage herunder færre livsstilssygdomme. Desuden er læringen større hos børn, der cykler i skole. De kan nemlig koncentrere sig bedre.

Vi arbejder i det hele taget løbende på at forbedre cyklisternes generelle vilkår herunder de eksisterende cykelfaciliteter i Kolding Kommune.

Telefon: 79 79 79 79
kommunen@kolding.dk

Borgerservice åbningstider

Genveje