Skip til hoved indholdet
  Hjem Borger Trafik, veje og parker Trafik og mobilitet Samkørsel

Samkørsel

Ved at køre sammen med andre kan den daglige transport blive et afslappende frikvarter.

Hver morgen kører flere end 18.000 mennesker ind i Kolding. I myldretiden er der i hver bil i gennemsnit 1,07 personer. Dvs. der er titusinder af tomme sæder i de biler, som hver dag kører ind og ud af Kolding. Hvorfor ikke fylde dem lidt bedre op? Med projekt Brug Bilen vil Kolding Kommune slå et slag for samkørsel. På denne side kan du få inspiration til at komme i gang.

Det er svært at sige præcist, hvad man sparer ved at køre sammen, når man i forvejen har en bil. Som en tommelfingerregel siger vi én kr. pr. kilometer – så er beløbet lavt sat. Regn evt. selv på økonomien i FDMs bilbudget

På årsplan er der mange penge at spare, man kører sammen hver dag:

 • Vejle-Kolding: 13.000 kr. pr. år
 • Horsens-Kolding: 25.000 kr. pr. år
 • Odense-Kolding: 30.000 kr. pr. år

Med de penge bliver der råd til at gøre livet lidt mere sødt. Hvad med at få hjælp til rengøringen, så der bliver mere tid til familie og fritidsinteresser? Eller måske en uge ekstra i sommerhuset?

Ved at køre sammen med andre kan den daglige transport blive et afslappende frikvarter:

 • Du kan hygge dig med de andre i bilen
 • Du kan slappe af og måske få dig en lur, så du er frisk, når du kommer hjem
 • Du kan tjekke mail og klare de sidste arbejdsopgaver, så du har helt fri, når du kommer hjem

Giv samkørsel en chance

Erfaringen viser:

 • Rigtigt mange er glade for samkørsel, når det først er blevet en rutine
 • De praktiske problemer viser sig at være langt mindre end frygtet, når samkørsel er blevet rutine.

Med andre ord: Samkørsel er måske ikke så håbløst, som man forestiller sig ved første tanke. Der sker jo i alt fald ikke noget ved at give det en chance i en periode.

Her er et par tip, hvis du vil prøve samkørsel.

 • Find en eller flere, som kører samme vej som dig, og som har nogenlunde samme arbejdstid. Et oplagt valg vil være en kollega. Du kan også prøve samkørselstjenester som GoMore og PendlerNet.
 • Udfyld et aftalekort, så I har helt tjek på, hvilke dage I kører sammen, og hvornår der er afgang.
 • Aftal et fast opsamlings- og afleveringssted. Samkørsel går typisk i vasken, hvis man skal bruge en masse tid på at hente og bringe.
 • Aftal, hvordan I håndterer det økonomiske. Skiftes I til at køre, eller får chaufføren/bilejeren betaling pr. tur?

Send os dine erfaringer

Hvis du har gode eller negative erfaringer med samkørsel, hører vi gerne fra dig, så vi kan blive lidt klogere på, hvad der virker, og hvad man skal undgå. Send os en mail på trafikvejogpark@kolding.dk

God tur!

Der er trængsel på vejene i vækstkommunen Kolding. Ifølge kommunens mobilitetsplan findes der ingen mirakelløsninger, som hurtigt og let kan afskaffe trængsel og få trafikken til at glide bedre. I stedet er der behov for en bred vifte at initiativer for at øge fremkommeligheden. Et af initiativerne er samkørsel.

Brug Bilen er et designprojekt baseret på en større undersøgelse blandt pendlere i Kolding lavet i samarbejde mellem designfirmaet MADE og Kolding Kommune.

Telefon: 79 79 79 79
kommunen@kolding.dk

Borgerservice åbningstider

Genveje