Buskortet gælder for et kalenderår af gangen dvs. fra 1. januar til 31. december.
Buskortordningen er til kørsel inden for Kolding Kommunes grænser

Buskortordningen betyder, at alle borgere over 67 år, der bor i Kolding Kommune, kan købe et buskort til 500 kr. om året

Buskortet kan bruges til ubegrænset kørsel med bybusser, lokale busser og regionale busser inden for Koldings Kommunegrænser. Du kan læse mere om buskortordningen og bestille dit buskort nedenfor.

For at kunne få buskortet skal du opfylde to ting:

• Du skal være fyldt 67 år, eller fylde 67 år i det pågældende kalenderår. Hvis du f.eks. fylder 67 år den 4. november 2019 kan du købe og anvende buskortet allerede fra 1. januar 2019
  • Du skal have bopæl i Kolding Kommune.

Buskortet kan anvendes til ubegrænset kørsel med bybusser, lokale busser og regionale busser inden for Koldings Kommunegrænser.

Buskortet kan ikke anvendes til tog.

Buskortet gælder for et kalenderår af gangen, det vil sige fra 1. januar til 31. december, uanset hvornår på året du køber det.

Buskortet koster 500 kr. pr. kalenderår, uanset hvornår du køber det.

Du kan bestille/forny +67 buskortet fra 1. november hvert år med gyldighed fra 1. januar til 31. december det efterfølgende år.

Buskortene bliver udstedt så hurtigt som muligt, men grundet forventning om et stort pres, må der forventes ventetider der kan strække sig ind i januar måned. Jo hurtigere du bestiller, jo hurtigere modtager du buskortet.

Du bestiller buskortet på www.sydtrafik.dk/pensionist. Hvis du ikke er god til computere, har du måske en pårørende eller en bekendt, der kan hjælpe dig.

Du kan også få hjælp til at komme ind på en computer og bestille buskortet her:

Bibliotekerne i Kolding Kommune i det tidsrum der er personlig betjening.

IT cafeerne i følgende brugerstyrede huse:

• Olivenhaven, Munkevænget 10, 6000 Kolding, telefon 23 26 27 74
  • Toften, Kirkely 24, Bramdrupdam, telefon: 75 56 82 19
  • Huset, Storegade 3, Lunderskov, telefon: 20 87 25 18
  • Svinget, Hechtsvej 5, Viuf, telefon 75 56 14 72
  • Seniorhuset, Skolevej 10, Christiansfeld, telefon: 53 64 75 14
  • Senior Datatstuerne i Jordrup, Hovedgaden 28, Jordrup, telefon 60 49 31 35
  • Midtgaardens Datastue, Nicolaiplads 10, Kolding, telefon 60 82 45 05

Kontakt Sydtrafiks trafikoplysning på tlf. 70 10 44 10, mandag - fredag kl. 06.15 - 18.00, lørdag kl. 9.15-17.00 og søndag kl. 10.15-17.00 eller på pensionist@sydtrafik.dk

• Buskortet gælder til ubegrænset kørsel i lokale busser, bybusser og regionale busser inden for Koldings kommunegrænse.
  • Der kan gratis medtages to børn under 12 år.
  • Kørsel i natbusser kræver tillægsbillet.
  • Kørsel uden for Koldings kommunegrænse kræver ekstrabillet til de pågældende zoner.
  • Buskortet koster 500 kr. pr kalenderår, uanset hvornår det købes.
  • Buskortet gælder ikke til tog eller flextur.
  • Buskortet er personligt og må ikke overdrages til andre.
  • Buskortet er klar til brug når du modtager det med posten. Hvis du modtager buskortet før den 1/1 er det dog først gyldigt fra den 1/1.
  • Buskortet er et rejsekort. Du tjekker ind og ud via de blå spots i busserne.
  • Ved bestilling skal du betale med dankort. Hvis du ikke har dankort kan du vælge at få tilsendt et girokort. Kontant betaling er ikke mulig.
  • Buskortet kan ikke refunderes.
  • Fra du bestiller buskortet går der 2-3 uger før du modtager buskortet med posten. I opstartsfasen kan sagsbehandlingstiden være længere.