Kolding midtby er et af de steder, som er i farezonen ved oversvømmelse (arkivfoto).
Væltede træer er et af resultaterne af storm (arkivfoto).

Følg med på Facebook

Hvis kommunens service er påvirket, fortæller vi om det her på kolding.dk og på kommunens Facebook-side. Alle kan se, hvad der står på vores Facebook. Du behøver altså ikke selv at have en Facebook-profil for at kunne læse kommunens opslag.

Hvis du har akut brug for politi, brandvæsen eller ambulance, skal du ringe 112. Hvis henvendelsen ikke er akut, kan du kontakte politiet på 114.

I tilfælde af kraftigt uvejr som f.eks. storm og skybrud kan du fra denne side få overblik over trafik, offentlig transport, varme og el, vejr, m.m. via de relevante selskabers og myndigheders hjemmesider.

Hvis kommunens service og drift er påvirket, informerer vi løbende på kommunens Facebook. Alle kan se, hvad der står på vores side. Du behøver altså ikke selv at have en Facebook-profil for at kunne læse kommunens opslag.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Du har selv ansvaret for at sikre din bolig. På klimatilpasning.dk finder du et tema om, hvordan du forebygger skader og gør din bolig klimaklar - se tema

Tilsvarende har brancheorganisationen Forsikring & Pension gode tips til, hvordan man som husejer kan forebygge vejrskader, hvad enten det handler om storm, skybrud, snestorm eller andet uvejr. Du kan også læse, hvad du skal stille op, hvis skaden er sket - forebyggelse af vejrskader.

På klimavand.dk kan du se, hvad Kolding Kommune og BlueKolding gør for at sikre borgere, virksomheder og fælles værdier mod klimaforandringerne - se indsatserne.

Når vejrguderne raser, kan det gå hårdt ud over træer, veje, skilte, bænke, grønne områder, osv.

Hvis der er tale om skader, som udgør en akut fare eller påvirker mange mennesker, bedes du ringe 114 eller 112 - herefter sørger politiet for, at der bliver taget hånd om problemet.

Hvis der er tale om ikke-akutte skader, vil kommunen meget gerne have et praj, så vi får overblik over skaderne. Du kan ringe til kommunen på 7979 7979, men vi vil allerhelst have, at du indberetter skader på stier, veje, pladser, byinventar og grønne områder via din smartphone eller kolding.dk.

Hvis du opdager problemer med gadebelysningen, bedes du udfylde fejlmeldingen på TreFors hjemmeside:

 

Den offentlige transport bliver ofte påvirket ved kraftigt uvejr. Herunder kan du læse om forsinkelser og aflysninger i bus og tog.

Hvis du skal have fat i politiet, kan du ringe 112 i alvorlige tilfælde. Hvis henvendelsen ikke er akut eller hastende, skal du ringe 114, som er det direkte servicenummer til politiet i hele landet.

På Twitter kan du følge Sydøstjyllands Politi og få aktuel information.

I tilfælde af en større ulykke eller katastrofe udsender politiet sirene-signaler - se hvad signalerne betyder.

Samtidig sendes en beredskabsmeddelelse til DR og TV2 med besked til berørte borgere om, hvordan de skal forholde sig. Du kan bl.a. høre beredskabsmeddelelsen ved at lytte til regionalradioen (P4 Trekanten) eller ved at klikke ind på følgende hjemmesider politi.dk, dr.dk og tv2.dk.

Både via hjemmeside og smartphone kan du følge trafikken i Trekant-området.

Hvis der er problemer med varme, strøm og vand, kan du kontakte dit forsyningsselskab. Flere selskaber informerer løbende på deres hjemmeside, når der er problemer med forsyningen.

I vores vintertema kan du finde masser af information om snerydning, renovation, når vinteren raser.

Contact our Honeypot department if you are desperate to get blacklisted. Sincerely Ms. Pots and Mrs. Honey