Skip til hoved indholdet
Kolding Syd Genbrugsplads (Gejlhavegård) er lukket pga. asfaltarbejde - fra 25. september til 2. oktober kl. 6.00. Klik for info om øvrige genbrugspladser!

Sådan sorterer og afleverer du erhvervsaffald

Alle virksomheder, herunder offentlige eller private institutioner, i Kolding Kommune skal sørge for at sortere deres affald.

Virksomheder kan ofte spare penge ved at sortere mere – i nogle tilfælde ganske store beløb. Redux, Kolding Kommunes afdeling for affald og genbrug, hjælper din virksomhed eller institution med at komme i gang. Vejledningen koster ikke noget. 

Du kan booke vejledning til din virksomhed eller institution ved at kontakte:

Ressourcekonsulent Mia Nymark Jespersen, erhvervsaffald@kolding.dk, tlf. 79 79 15 90.

Virksomheder har to muligheder for at komme af med restaffald: 

  1. Virksomheder kan vælge en privat transportør til afhentning af restaffald. Restaffaldet skal sendes til forbrænding hos Energnist, og transportøren skal være registeret i Miljøstyrelsens affaldsregister.

  2. Virksomheder kan tilmelde sig den kommunale tømningsordning, hvor det er muligt at få hentet en 130 L sæk til restaffald hver 14. dag.

    Redux – Affald og Genbrug skal have oplysninger om, hvilken adresse der skal til- eller afmeldes ordningen, samt hvilken P-enhed/virksomhed der skal opkræves/refunderes gebyr for ordningen.

    Til- og afmelding til den kommunale indsamlingsordningen skal foretages af den virksomhed, som betaler tømningsgebyret. Skriv til erhvervsaffald@kolding.dk.

    Regulering af tømningsgebyret sker med virkning fra eller til den kommende 1. hver måned. Tømningsgebyret opkræves en gang om året.

Alle virksomheder, herunder offentlige eller private institutioner, i Kolding Kommune har pligt til at kildesortere deres affald.

Kildesorteret, genanvendeligt erhvervsaffald reguleres af affaldsbekendtgørelsen, og virksomheden skal benytte en registreret indsamler eller transportør, som er oplistet i Miljøstyrelsens affaldsregister.

Redux – Affald og Genbrug må ikke indsamle kildesorteret, genanvendeligt erhvervsaffald hos virksomhederne, men vi modtager det gerne på genbrugspladserne mod betaling. Se mere om  erhvervsaffald på genbrugspladserne.

Når du skal have hentet klinisk risikoaffald, skal du kontakte Motas på telefon 76 20 13 00.

Kolding Kommune indgår sammen med en række andre kommuner i det fælleskommunale interessentskab Modtagestation Syddanmark I/S – i daglig tale kendt som Motas.

Motas har til formål at varetage interessentkommunernes opgave omkring håndtering af farligt affald.

Alle virksomheder i Kolding Kommune kan få udleveret en rød problemkasse. Den er beregnet til problemaffald. Den røde problemkasse bliver udleveret på en af kommunens genbrugspladser.

Tømning af problemkassen 

Når kassen er fuld, eller du synes den trænger til at blive tømt, skal du selv tømme din røde problemkasse på en kommunens genbrugspladser. Erhverv må aflevere i de røde problemkasser gennem servicen Farligt Affald 24-7, når de udfylder den pamflet, der hænger ved lugen ind til kemirummet og oplyser, hvilken virksomhed der har afleveret affaldet.

For at få adgang til kommunes genbrugspladser skal virksomheden have et vejekort. 

Batterier 

Afhentes af Redux – Affald og Genbrug i batterikasser uden beregning, da indsamlingen betales via den afgift, som er pålagt ved indkøb af bærbare batterier.

Medicinaffald og klinisk risikoaffald

Må ikke afleveres i problemkassen. Tag selv kontakt til Motas I/S på www.motas.dk eller på telefon 76 20 13 00.
 

Sådan kontakter du os

Redux – Affald og Genbrug

Bronzevej 3
6000 Kolding
Tlf. 79 79 71 00