Virksomheder kan komme af med affaldet døgnet rundt, hvis de har et vejekort og adgang til Genbrug 24-7 Erhverv.

Sundhedsmyndighederne har givet grønt lys til, at genbrugspladserne genåbner tirsdag 31. marts 2020. Det betyder, at virksomheder nu kan benytte alle kommunens genbrugspladser, der modtager erhvervsaffald, hele døgnet.

På Kolding Syd kan I fortsat få adgang med vejekort. På de andre pladser skal I være registreret som bruger af Genbrug 24-7 Erhverv-ordningen. På den måde kan I åbne bommen med jeres telefon gennem appen Affald Kolding eller ved at sende en sms.

Der vil blive sat begrænsning på antallet af biler på pladsen, og vi har sat vagter ind til at regulere trafikken i området.

Overvej, hvornår I kører ud på genbrugspladserne – og om det evt. er muligt at udskyde besøget et par dage. Der må forventes kø, når der åbnes op for private borgere tirsdag kl. 6:00.

 

Hvis der er spørgsmål, er I velkomne til at kontakte affaldskonsulent Helle Nielsen på telefon 79791488 fra kl. 8:00-14:30 resten af uge 14.

 

Erhvervsaffald kan også hentes af en privat affaldsaktør

Det er også stadig muligt at indgå aftale om afhentning af kildesorteret erhvervsaffald med en privat affaldsaktør. Se mulighederne i Energistyrelsens affaldsregister og aftal med den enkelte aktør, hvordan det bedst kan foregå, så smittespredning så vidt muligt undgås.

Kontakt Redux – Affald og Genbrug på 7979 7100 eller Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den., hvis der er problemer med vejekortet.

Hvis du vil aflevere erhvervsaffald på Kolding Kommunes genbrugspladser, skal din virksomhed have et gyldigt vejekort. 

 • Der går op til 5 arbejdsdage, fra du bestiller kortet, til du kan hente det på Bronzevej 3.
 • Vejekortet skal du bruge på brovægten, når du kører ind på genbrugspladsen og igen, når du kører ud. På den måde beregner vi dit gebyr.
 • Der afregnes kvartalsvis, når mængden af affald overstiger 20 kg.

Se også: Affaldsgebyrer for erhverv 2020

 Bestil vejekort til virksomheden fra denne formular

Er du et menneske? Hvad er 2 + 8 ?

 

 

Virksomheder kan aflevere affald på fire af kommunens fem genbrugspladser.

Du skal registrere dig med Genbrug 24-7 Erhverv, hvis du ønsker at aflevere affald uden for den bemandede åbningstid. 

 

SE OGSÅ: Oversigt over genbrugspladserne 

Vær opmærksom på

 • Dit køretøj må max have en tilladt totalvægt på 3.500 kg for at have adgang til pladserne. Køretøjet kan dog medbringe en påmonteret trailer.
 • Affaldet skal være sorteret, og personalets anvisninger samt ordensreglementet for pladsen skal følges.
 • Som virksomhed kan du kun aflevere affald, der er omfattet af producentansvar (elektronikaffald, lyskilder m.m.) i mængder, der svarer til en husstands.
 • Bærbare batterier og bilbatterier kan uden beregning afleveres på genbrugspladsen.

En virksomhed må aflevere op til 200 kg farligt affald på genbrugspladsen om året. Husk at få udleveret en kvittering, når du afleverer farligt affald, så du kan dokumentere dine mængder ved miljøtilsyn. Producerer du mere end 200 kg hvert år, bliver du anvist til en godkendt modtager. 

 

Aflever farligt affald døgnet rundt

Du kan også aflevere farligt affald uden for den bemandede åbningstid med servicen Farligt Affald 24-7. For at bruge servicen, skal din virksomhed være tilmeldt Genbrug 24-7 Erhverv.

 

Sådan gør du

 1. Du udfylder en seddel og lægger sammen med affaldet (hænger uden for lugen ved Farligt affald).
 2. Personalet vejer derefter det farlige affald, når de møder ind. 
 3. Efter vejningen sender Kolding Kommune en faktura til din virksomhed. I 2020 faktureres farligt affald med 7 kr. ekskl. moms pr. kilo. 
 4. Vær opmærksom på, at du ikke får en kvittering med det samme, når du afleverer farligt affald uden for åbningstiden. 

Regulativets formål er at fastsætte regler for håndtering af affald fra virksomheder i Kolding Kommune med henblik på at forebygge forurening, uhygiejniske forhold for miljø og mennesker samt begrænse ressourceanvendelsen ved at fremme genanvendelse af affald.

 

pdfRegulativ for erhvervsaffald i Kolding Kommune757.86 KB

Contact our Honeypot department if you are desperate to get blacklisted. Sincerely Ms. Pots and Mrs. Honey