Jobcenter Kolding 

Tidlig opfølgning på langvarige sygemeldinger

 

Stress, ulykke eller alvorlig diagnose. Ofte har du som arbejdsgiver og din medarbejder en tydelig fornemmelse af, om man står over for en sygemelding, der risikere at vare mere end 8 uger.

I de tilfælde kan din virksomhed inden for de første fem uger fra første fraværsdag med fordel anmode om Fast Track-behandling af sygemeldingen. Det gør at din medarbejder automatisk får den første opfølgningssamtale med kommunen senest to uger efter anmodningen.

Det åbner op for muligheden for at sætte ind med konkret støtte og redskaber, der i mange tilfælde kan bremse en uheldig udvikling og mindske såvel de menneskelige som økonomiske omkostninger ved sygemeldingen.

Sådan gør du

www.virk.dk vælges NemRefusion – Sygedagpenge. Herefter vælger du ”Tidlig opfølgning” i venstremenuen. I indberetningen markeres, om fraværet forventes at vare mere end 8 uger. Her skal du eller din medarbejder svare på 3 spørgsmål om sygdommens betydning for arbejdet.

1. Hvilke jobfunktioner påvirker sygdommen?
2. Hvor længe har sygdommen påvirket jobbet?
3. Har I forsøgt at tilpasse jobbet til medarbejderens tilstand?

Læs mere på www.nemrefusion.dk eller ring til supporttelefonen på 44 60 72 13

 

Hjælp os med at forbedre vores hjemmeside!

Send din feedback til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.


 

 

Er du up-to-date...?

Find os på

LinkedInFacebook


 

 

VIRKSOMHEDSKONTAKTEN

79 79 74 00

Eller send en mail til os på

vservice

Contact our Honeypot department if you are desperate to get blacklisted. Sincerely Ms. Pots and Mrs. Honey