Corona: Tiltag og konsekvenser

Her orienterer vi om tiltag og konsekvenser i Kolding Kommune. Siden opdateres løbende...


FORDELE

  • Virksomheden betaler kun for den reelle arbejdstid - de effektive arbejdstimer.
  • Virksomheden udviser et socialt ansvar og styrker sit omdømme.
  • Virksomheden har ikke mere administrativt arbejde med fleksjobbere end med øvrige medarbejdere.

Fleksjobordningen for arbejdsgivere

Med fleksjobordningen er det muligt at ansætte personer, med kun få arbejdstimer om ugen. Det giver virksomheden mulighed for at få løst opgaver, som ellers kan være svært at finde medarbejdere til. Virksomheden udbetaler kun løn for den arbejdsinsats, den fleksjobansatte reelt yder. Ved sygdom ydes sygedagpengerefusion fra første fraværsdag. Der kan oprettes fleksjob inden for alle arbejdsområder.

For Aktiv Fokus begyndte det med, at de gerne ville ansætte en ny medarbejder få timer om ugen. De aftalte derfor et møde med Jobcenter Kolding, og fandt ud af, at det faktisk var muligt at ansætte en fleksjobber.

Edel Clausen, medindehaver af Aktiv Fokus, fortæller at de havde brug for en person der kunne arbejde selvstændigt og gribe de bolde der blev kastet. Det har vi helt bestemt fået i Gitte. Vores møde med Jobcenteret svarede således helt til forventningerne.

Gitte er en kæmpe ressource med sine få timer om ugen. I øjeblikket arbejder hun 10 timer om ugen, selvom hun egentlig kan klare op til 16 timer om ugen. ’Vi vil nødig af med Gitte igen’, udtaler Edel, derfor arbejder vi på, at vi på sigt, både økonomisk og med opgaver, får mulighed for at give hende de 16 timer.

Gitte ville ønske der var flere virksomhender som Aktiv Fokus, der har den gode holdning til fleksjobbere og dermed er socialt ansvarlige.

Contact our Honeypot department if you are desperate to get blacklisted. Sincerely Ms. Pots and Mrs. Honey