Skip til hoved indholdet

”Vi er ikke filantroper, men bæredygtige jobs er nødvendige for os”

Oprettet 10. januar 2023
Kenneth Lund, direktør, Tricon Electric og vinder af prisen SammenomJOB 2023
Kenneth Lund, direktør, Tricon Electric, som er modtager af prisen SammenomJOB 2023

Hos Tricon Electric lykkes man med at skabe bæredygtige jobs, der skaber trivsel på arbejdspladsen og hjælper mennesker fra kanten af arbejdsmarkedet i job. Det er et nødvendigt fokus at have for at sikre arbejdskraft, mener Tricon Electrics direktør Kenneth Lund.

Hos Tricon Electric ved man, hvad det kræver at skabe bæredygtige jobs. Som virksomhed lykkes de med at fastholde medarbejderne, forebygge sygemeldinger og inkludere mennesker, som har brug for hjælp til at få en tilknytning til arbejdsmarkedet. Men selvom at Tricon Electric er en virksomhed, der tager et stort samfundsansvar på sig, så ser de ikke, at virksomheden gør noget særligt. Tricon Electric gør tværtimod det, der er nødvendigt for at anskaffe den nødvendige arbejdskraft.

”Vi skal skabe de nødvendige stillinger, kommunen skal være virksomhedens og medarbejderens sikkerhedsnet, og medarbejderne skal være motiverede. Hvis en af parterne ikke påtager sig deres del af ansvaret, så lykkes vi ikke med at hjælpe folk i arbejde og fastholde medarbejderne. Vi er derfor ikke filantroper, når vi skaber bæredygtige jobs, men gør det, der kræves af os,” fortæller Tricon Electrics direktør Kenneth Lund.

Selvom Tricon Electric ser det som værende nødvendigt at skabe bæredygtige jobs, så giver det stadig stor værdi på flere fronter. Arbejdet resulterer nemlig også i, at virksomheden får et godt arbejdsfællesskab med tilfredse medarbejdere. Derudover er Tricon Electrics erfaringer, at arbejdet kommer til at handle om mere end at producere et produkt, når men hjælper sine kollegaer og ser den udvikling, som de går igennem.

”Vi har haft medarbejdere med store udfordringer, som nu går rundt og stråler. Det kan kun være meget tilfredsstillende, fortæller Kenneth Lund.

Åbenhed er afgørende for succes med bæredygtige jobs

Hvis virksomheder som os skal lykkes med at skabe bæredygtige jobs, så er åbenhed på arbejdspladsen afgørende. Derfor søger Tricon Electric altid dialogen.

”Som leder kan jeg kun hjælpe mine medarbejdere med at undgå sygdom, nedslidning med mere, hvis de er åbne omkring udfordringerne. Herefter kan vi finde løsninger,” fortæller Kenneth Lund og uddyber, hvordan det ikke kun er mellem lederen og den enkelte medarbejder, at åbenhed er nødvendigt. Dialogen og åbenheden skal være til stede på hele arbejdspladsen.

”Åbenheden gælder også overfor kollegaerne. Hvis en af mine medarbejdere får en skavank, der forhindrer dem i at arbejde de timer, de er ansat til, hjælper kollegaerne gerne. Men det kræver, at de ved hvorfor, de skal arbejde ekstra, ellers spreder frustration og gætterier sig hurtigt. Åbenheden er derfor afgørende på flere fronter, hvis du skal skabe bæredygtige jobs og et godt arbejdsliv for medarbejderne,” forklarer Kenneth Lund.

Bæredygtige jobs skabes i samarbejde med kommunen

At skabe bæredygtige jobs giver en tilfredsstillende hverdag for medarbejderne, arbejdskraft til virksomhederne og færre på offentlig forsørgelse. Altså en win win for alle parter, men det kræver et godt og åbent samarbejde mellem medarbejder, virksomhed og kommunen, hvis det skal lykkedes. Det fortæller Kenneth Lund:

”Hvis vi har en medarbejder, der opdager et problem der ikke er skyldes arbejdet, så er vi nødt til at få hjælp. Det er ikke vores skyld, og derfor heller ikke noget, vi kan løse. Vi bliver nødt til at fokusere på det, som handler om Tricon, og udfordringer der skyldes udefrakommende faktorer, dem må vi få hjælp til at løse. Det er sådan, vi skaber bæredygtige jobs i fællesskab.”

Hos Tricon er man god til at støtte og give rum til sine medarbejdere og udfordringer, der kan opstå. Der vil dog altid være tidspunkter, hvor Tricon Electric har brug for hjælp. Derfor skal der sættes en ramme for et godt samarbejde mellem virksomheden og kommunen, så de i fællesskab skaber tryghed og støtte til den enkelte medarbejder.

”For en virksomhed skal det være nemt at komme i dialog med kommunen for det er lettere at sige nej end et forpligtende ja. Som virksomhed er det en stor fordel at have én indgangsvinkel til kommunen, så du har en fast kontaktperson, der giver den nødvendige hjælp og vejledning rundt i systemet til dig selv og dine medarbejdere.”