Skip til hoved indholdet
    Hjem Erhverv Miljø og bæredygtighed Miljøgodkendelse og miljøvurdering

Miljøgodkendelse og miljøvurdering


Industribygning

Miljøgodkendelse

Nogle aktiviteter kræver miljøgodkendelse. Du er velkommen til at kontakte kommunen for spørgsmål om godkendelsespligt af din virksomhed. Når der er meddelt miljøgodkendelse til en virksomhed, er der givet tilladelse til at producere, og dermed også forurene op til et vist niveau, som angivet i vilkårene.


Sagsbehandlingstider

Vores generelle sagsbehandlingstider for ansøgning om miljøgodkendelse for virksomheder forventes at være på maksimalt seks måneder, medmindre aktiviteten er omfattet af reglerne om risikovirksomheder eller miljøvurdering. Den generelle tidsfrist regnes fra det tidspunkt, hvor vi har modtaget alle relevante oplysninger.

Efter vi har modtaget ansøgningen, aftaler vi en tidsplan og samarbejdsaftale. Planen gælder under forudsætning af, at der ikke kommer væsentlige indsigelser eller bemærkninger fra andre i sagen.


Vi skal jf. loven fastsætte og offentliggøre vores tidsfrister for behandling af ansøgninger om miljøgodkendelse af virksomheder omfattet af følgende listepunkter, og som udfører en tjenesteydelse: 5.1, 5.2, 5.3, 5.5, 6.5, C 201, D 201, H 201, J 201 - J 205, J 209, K 201 - K 206 eller K 209 - K 218. Numrene henviser til nogle virksomhedstyper, der fremgår af Godkendelsesbekendtgørelsen.

Begrebet "tjenesteydelse" dækker over industiel, handelsesmæssig eller håndværksmæssig erhverv, der udføres mod en betaling. Produktionsvirksomheder er normalt ikke omfattet af begrebet.

Maskinværksteder

Maskinværksteder med et produktionsareal på mere end 1.000 m2, som udfører stansning, kold bearbejdning, drejning, slibning, svejsning, skæring og overfladebehandling m.m er omfattet af maskinværkstedsbekendtgørelsen.

Etablering eller ændring af et maskinværksted skal anmeldes til kommunen inden etablering.

Ansøgning om miljøgodkendelse og anmeldelse af maskinværksted skal indsendes via Byg og Miljø

Du finder en trin-for-trin vejledning til hvordan du ansøger/anmelder via Byg og Miljø, se her

Miljøvurdering (VVM)

Visse aktiviteter er også omfattet af miljøvurderingsreglerne som du kan læse mere om her: Miljøvurdering

Nyttige links

Telefon: 79 79 79 79
kommunen@kolding.dk

Borgerservice åbningstider

Genveje