Iværksætterne
Iværksætterne

IVÆRKSÆTTERNE – da Kolding blev moderne, er en medrivende fortælling om otte markante personligheder, der var med til at ændre og udvikle de seneste 170 års historie i Kolding. I anledning af 750-året for slot og by, udgiver Kolding Stadsarkiv i samarbejde med Helle Juhl dette anderledes jubilæumsværk.

 

Prisen er ekskl. forsendelse og ekspedition.
OBS: Sendes kun til adresser i Danmark.

 

199,00 DKK
 

Iværksætterne er en fortælling om nogle af de modige borgere, der siden Grundloven har præget byens og egnens udvikling, men det er også et indblik i ’den store historie’ med krige og kriser ligesom eksempler på opfindsomhed og optimisme. Kolding har altid tilpasset sig, og det skyldes først og fremmest dens borgere, som ved fortællingens start husede under 3.000 indbyggere, men i dag er mere end tyvedoblet.

Gennem avismagerne og politikerne Chresten Berg (Venstre) og Knud Hansen (Socialdemokratiet), industrifædrene Karl Konstantin-Hansen og Jens Peter Schrøder (DDMM), landmanden og organisationsmanden Jens Christoffer Thygesen (Dalbygård), plantemanden Aksel Olsen (Geografisk Have), skolesygeplejersken, politikeren og kvindesagskvinden Ida Jørgensen (Radikale
Venstre) og revydronningen Maja Rasmussen (Sans Souci) udfoldes Koldings
forvandling fra traditionsbundet købstad til moderne bysamfund.

 
Contact our Honeypot department if you are desperate to get blacklisted. Sincerely Ms. Pots and Mrs. Honey