27. november 2020
Mindestenen for en af Skamlingsbankens fædre får nu plads på Skamlingsbanken. Det er mindestenen for den tidligere møller ved Torning Mølle, Hans Iver Staal, der nu flyttes fra sin nuværende placering på Gammel Allervej til Skamlingsbanken.

27. november 2020
Bor du i Kolding Kommune og lever med diabetes, kan du fra 1. december sende din injektionspen til genbrug i stedet for forbrænding. Alle kommunens ni apoteker deltager i et forsøg, der har som ambition at vise, hvordan medicinalindustrien kan genanvende mere plastaffald.

25. november 2020
Danskerne behøver ikke længere huske det fysiske kørekort, når de skal køre bil. Nu er det nemlig muligt at downloade en digital udgave af kørekortet, der både fungerer som gyldigt kørekort i Danmark og som ID-bevis i lighed med det velkendte lyserøde kørekort.

24. november 2020
Med en samarbejdsaftale har Kolding Kommune og Kolding Havn skabt rammerne for, hvordan man skaber konkret plads til byrådets vision og ønske om ’Mere by og Grønnere erhvervshavn’. Samtidig har byrådet vedtaget sin ejerstrategi for havnen. Strategien og samarbejdsaftalen blev godkendt af byrådet tirsdag og sætter retningen for havnen.

24. november 2020
Det årlige orienteringsmøde for byggebranchens aktører, som Erhvervsklubben – Handel og Håndværk, Business Kolding og Kolding Kommune står bag, bliver i år holdt som et virtuelt møde den 10. december.

23. november 2020
I løbet af få dage er Kolding trådt til, og er klar til at afvikle EM i kvindehåndbold for de otte hold, der skulle have spillet i Norge. Kampene spilles i stedet i Sydbank Arena, og på Scandic Kolding er hotellet klar til sikre spillere og trænere et ordentlig ophold.

23. november 2020
Lørdag 28. november kan du og familien deltage i en virtuel workshop. Her kan I lære at skabe julestemning derhjemme med ting, der måske var på vej til genbrugspladsen.

20. november 2020
Julemanden er ankommet til Kolding. Se i videoen herunder, når han besøger Akseltorv og tænder træet.

20. november 2020
Den gamle bykerne i Kolding er i øjeblikket ved at få et markant løft med grønne oaser, flere træer, legepladser, bedre opholdspladser, ny belysning og øget tilgængelighed. Senere følger en omfattende restaurering til 15 mio. kr. af det område, som måske trænger allermest til det – nemlig Borchs Gård.

20. november 2020
Kolding bliver fra 2021 et levende laboratorium for, hvordan man skaber et mere bæredygtigt fødevaresystem fra mark til middagstallerken. SDU Kolding og Kolding Kommune har netop fået en EU-bevilling på 8,2 mio. kr. til projektet, som får navnet ’Food2030 in Kolding’.

19. november 2020
Sammen med 45 andre kommuner sætter Kolding turbo på klimaindsatsen som en del af projektet ’DK2020 – Klimaplaner for hele Danmark’, som Realdania, KL og regionerne står bag.

16. november 2020
Ejendomsskattebilletten for 2021 bliver udsendt i november måned 2020. Betaling af ejendomsskat er opdelt i 2 rater, som forfalder til betaling pr. 1. januar og 1. juli 2021.

13. november 2020
Børnene bliver inddraget for at undersøge, hvordan bibliotekerne og skolernes pædagogiske læringscentre bliver mere spændende for de yngste og dermed giver mere lyst til læsning. Projektet er støttet af Slots- og Kulturstyrelsen med godt en million kroner.

13. november 2020
På udvalgte dage omkring jul bliver det igen i år muligt at parkere bilen på de kommunale betalingspladser i Kolding midtby uden at skulle have pungen frem.

11. november 2020
På skoleområdet er Kolding med i den absolutte top, når det gælder trivsel, samlet tilfredshed og arbejdet med mobning. Det er tre af konklusionerne i en ny tilfredshedsundersøgelse, som Danmarks Statistik har udarbejdet.

09. november 2020
Byrådet i Kolding Kommune og havnens bestyrelse har arbejdet videre med Koldings Havns oplæg til, hvordan man skaber konkret plads til byrådets vision og ønske om ’Mere by og Grønnere erhvervshavn’. Samtidig er byrådet på vej med sin ejerstrategi for havnen og en samarbejdsaftale, der skal sætte retningen for havnen, så kommunen bla. er med i forhandlingerne om lejeaftalerne på de arealer, der støder op til udviklingsområdet.

06. november 2020
Der er konstateret fugleinfluenza i en vild fugl ved Sakskøbing. På den baggrund indfører Fødevarestyrelsen fra 6. november 2020 krav om, at fjerkræ og andre fugle i fangenskab skal lukkes inde eller overdækkes for at forhindre kontakt til vilde fugle.

06. november 2020
De kommende uger står på hovedrengøring af kommunens veje og cykelstier. Sand, blade, henkastet affald, osv. skal væk. Den årlige efterårsrengøring bidrager bl.a. til at forebygge, at regnvandsristene stopper til, så vand ikke kan løbe væk fra vejene.

05. november 2020
Fra i dag, 5. november, bliver det i en periode lidt mere besværligt at være fodgænger og cyklist på dele af Seest Bakke og Tøndervej i Kolding. På en strækning på knap en km vil fortov og cykelsti i den ene side af vejen fra i formiddag være afspærret i forbindelse med udvidelen af det trafikerede Seest Bakke-kryds. Fodgængere og cyklister henvises til den modsatte side af vejen.

04. november 2020
På baggrund af de stigende smitteudbrud af COVID-19, begrænses besøg til plejehjem i Kolding Kommune.
Contact our Honeypot department if you are desperate to get blacklisted. Sincerely Ms. Pots and Mrs. Honey