De nominerede og årets prisvindere og på Godset.

Kulminationen på Kulturevent 2018 på Godset i aften den 10. april var årets prisuddeling.

Som et festligt punktum på Kulturevent 2018 regnede der masser af konfetti ned over de glade vindere, der i aftenens løb havde modtaget Kolding Kommunes Kulturudvalgs kulturpriser.

I alt blev der uddelt fire priser i kategorierne Årets Kulturelle Aftryk, Årets Kulturelle Highfive, Årets Ildsjæl og KulturKolding-prisen. Mens de tre første priser hylder det frivillige kulturliv, kan den nyindstiftede KulturKolding-pris både tildeles amatører og professionelle.

Alle borgere har kunnet sende indstillinger til kulturpriserne og de nominerede til de fire priser har Kulturudvalget fundet blandt 40 indstillinger på i alt 31 kandidater.

 

I kategorien Årets Kulturelle Aftryk var Dronning Dorothea Teatret, Nicolai Biograf og Blue Bridge Festival nomineret. Nicolai Biograf løb med prisen for at være en kunstbiograf, der giver mulighed for at se film, der ellers ville være utilgængelige i landsdelen. Derudover er Nicolai Biograf blevet udvalgt til det eksklusive europæiske fællesskab for kunstbiografer ’Europa Cinemas’.

I kategorien Årets Kulturelle Highfive var de nominerede Kolding Get Down, Platform Kunstfestival og Sanne Dewas og her blev sidstnævnte vinderen. Sanne Dewas får prisen for at være initiativtager til en lang række skæve og kantede kulturbegivenheder i Kolding, fx Musik Bingo, Pecha Kucha og Koldingmesterskaberne i pizzaslice for bare at nævne nogle få.

 

Til KulturKolding-prisen var Platform Kunstfestival, Stadsarkivet for Bryggeriet på Kolding Bibliotek og Haunted Castle på Koldinghus nominerede. Her blev vinderen Stadsarkivet for at være en modig, klog og kreativ kulturinstitution, der når ind under huden på sin målgruppe.

I kategorien Årets Ildsjæl var de nominerede: Jacob Knudsen fra Dronning Dorothea Teatret, Kirsten Lorenzen fra Litteratur6000 og Kjeld Jensen fra ’Spil Dansk på Nicolai Scene’. I denne kategori var det publikum, der skulle finde vinderen på aftenen og det var Jacob Knudsen, der fik med flest stemmer.

Inden prisuddelingen havde aftenen budt på kulturmesse, tapas og underholdning med Dronning Dorothea Teatret med musikalske uddrag fra deres igangværende John Mogensen-forestilling ”Sidder på et værtshus”. Standup-komiker Oluf Christensen gav en smagsprøve

Artiklen er publiceret Apr 10, 2018
Contact our Honeypot department if you are desperate to get blacklisted. Sincerely Ms. Pots and Mrs. Honey