En frivillig og en forening løb med 'Årets Skulderklap' i forbindelse med 'Frivilligfesten' arrangeret af Kolding Kommune.

Der var store smil at spore, da 'Årets Skulderklap til en frivillig' og 'Årets Skulderklap til en forening' blev kåret. Det skete i forbindelse med Frivilligfesten, hvor samtlige frivillige sociale og sundhedsfremmende foreninger og grupper var inviteret. Formålet er at hylde de frivllige, der hver dag gør en kæmpe forskel for andre borgere. 


'Naturkræfter'

Vinderen af 'Årets Skulderklap til en frivillig' gik i år både til Ove Hansen og Ove Kristensen, som begge er frivllige ved Sundhedscentres 'Naturkræfter'. Naturkræfter er et gratis frilufts- og træningstilbud til mænd, der har eller har haft kræft. 'naturkræfter' mødes hver uge, og foregår udendørs i skovene omkring Kolding.

Ove Hansen og Ove Kristensen står for al det praktiske i forbindelse med 'Naturkræfter', og bærer en stor del af skylden for, at mænd, der har eller har haft kræft, har et fælles samlingspunkt.  

 

Du kan læse mere om 'Naturkræfter' her. 

 

'Håb og godt på vej'

 

'Årets skulderklap til en forening' gik i år til Foreningen RAJO, der betyder 'håb og godt på vej' på somalisk. 

ROJA består af 4 kvinder fra Skovparken, som hver dag kører med bussen fra skovparken til Bramdrup Skole. De er med i bussen om morgenen og eftermiddagen for at sikre, at der er ro og orden i busserne

 

Kvinderne oprettede i 2017 deres gruppe med det formål at hjælpe skolebørnene fra Skovparken/Skovvejens område til at tage bussen i skole for at undgå, at de unge ikke laver uro og skaber utryghed i bussen.


Helt konkret tager kvinderne bussen 2-3 gange daglig – med billet betalt af Busselskab – for at være i dialog med børnene omkring deres adfærd og opførsel i bussen.

Busselskabet har givet udtryk for, at de mærker en tydelig forandring på at der er kommet mere ro i bussen.

 

 

 

Artiklen er publiceret 03. oktober 2017
Contact our Honeypot department if you are desperate to get blacklisted. Sincerely Ms. Pots and Mrs. Honey