Viol er en af de ni naturbingo-arter du kan finde på Skamlingsbanken.

Den 22. maj fejrer vi biodiversitetens dag over hele kloden. En dag hvor vi sammen sætter fokus på naturens mangfoldighed. Biodiversitetens dag er en FN-sanktioneret international dag, der har været afholdt siden 2000.

Tag på naturbingo-tur på Skamlingsbanken og find blomster, sommerfugle og haletudser. På fredag fejrer vi den internationale Biodiversitetsdag med bingo hver for sig. Print pladen ud, og tag ud i naturen.

Alle arterne på bingopladen er en del af Skamlingsbankens særlige natur og historie. Med bingopladen i hånden skal du på jagt efter ni forskellige arter. Er du dygtig får du hele pladen fuld, eller måske bare en række.

En stor del af naturen på Skamlingsbanken er græsningslandskab. En gammel naturtype, der opstod lige efter istiden. Græsningslandskabet er levested for mange dyr, planter og svampe og mange af dem har specialiseret sig til at vokse og leve lige netop der. Eller er særligt afhængige af hinanden.

Du finder arterne på bingopladen, hvis du går en runde fra Skamlingsbankestøtten mod nord på tværs gennem skoven og videre ned til søen ved Klokkestablen og tilbage igen. Husk selv at medbringe hoved- og sidegevinster til børn og barnlige sjæle for største succes med jagten.

Bingopladen kan downloades på www.oplevkolding.dk – eller printes her (pdf af bingopladen)

Artiklen er publiceret 20. maj 2020
Contact our Honeypot department if you are desperate to get blacklisted. Sincerely Ms. Pots and Mrs. Honey