Mere plads, større sikkerhed og bedre brugeroplevelser er omdrejningspunktet for den nye genbrugsplads på Bronzevej.
Den nye genbrugsplads er blevet til ved hjælp af et samarbejde mellem politikere, borgere, medarbejdere og virksomheder. På billedet Knud Erik Langhoff.

 

Fem ting at glæde sig til:

  • Mere plads og en indretning, der gør det sikkert at færdes på pladsen.
  • Bedre skiltning og informationstavler, der gør let at finde rundt.
  • På Bronzevej skal man i dag løfte sit affald op i høje containerne. På den nye plads kan de fleste typer affald afleveres i inddelte rum, der er nede ved jorden.
  • Overdækkede arealer, der beskytter borgere, personale og det genbrugelige affald mod regn og rusk.
  • Nyt område på pladsen, hvor formidling, events og oplevelser tilgodeses. Her er formidling, læring og videndeling om genbrug af materialer og cirkulær økonomi i fokus.

 

En ny genbrugsplads er på vej i Kolding. Her har borgere, virksomheder, medarbejdere og politikere haft stor indflydelse på, hvordan den nye plads skal se ud. Projektet har netop fået grønt lys fra politikerne.

 

Det er ikke til at se. Men hvad der i dag er en pløremark på Bronzevej 3 i Kolding, er om to år en spritny genbrugsplads, hvor brugerne har været uundværlige brikker i udviklingsfasen.

 

Forskellige brugere, forskellige behov

 

Der er mange brugere af en genbrugsplads. Dem der arbejder der. Dem der afleverer affaldet. Dem der henter affaldet. Og de har alle forskellige ønsker og krav til en genbrugsplads. I udviklingsfasen har det derfor været vigtigt at involvere de forskellige grupper af brugere.

”Vi har grebet det her an som en designproces, hvor vi har involveret de forskellige grupper af brugere. Alles meninger, behov og ønsker er forsøgt imødekommet. Og nu står vi med en genbrugsplads, hvor grundlaget for succes er optimalt”. Det fortæller Martin Stub Pedersen, der er projektleder hos Renovation.

 

Politisk opbakning

 

Den nye genbrugsplads rummer den største investering i affaldsplanen, som byrådet vedtog i december 2015. Politikerne har derfor også været med til at udvikle den nye plads.

”Med et så stort projekt er det vigtigt, at så mange som muligt får noget at skulle have sagt. Jeg tror på, at den nye genbrugsplads sætter nye standarder for service, brugeroplevelse og udnyttelse af ressourcer – til glæde for alle dem, der bruger den”. Det fortæller Knud Erik Langhoff, der er formand for
Teknikudvalget.

Teknikudvalget vedtog projektet 4. december 2017. Nu skal det udbydes og primo 2018 begynder byggeriet. Den nye genbrugsplads kommer til at ligge på Bronzevej 3. De to andre pladser på Bronzevej lukker, når den nye plads åbner ultimo 2019.

 

Artiklen er publiceret 06. december 2017
Contact our Honeypot department if you are desperate to get blacklisted. Sincerely Ms. Pots and Mrs. Honey