Landsbyfællesskaber

Selve workshoppen foregår på Alminde-Viuf Fællesskole onsdag d. 11. september 2019 fra kl. 19-21.
Her kræves ingen tilmelding, og man møder bare op med sine naboer under armen.

Vester Nebel, Dons, Almind og Viuf går sammen om at udvikle deres område i tæt samarbejde med Kolding Kommune. På onsdag d. 11. september inviteres alle interesserede til idéworkshop.

Planen er at få lavet en såkaldt ”Landsbyfællesskabsplan”, som kommer alle fire områder til gavn, og få udviklet de områder de kan være fælles om, både i byerne og i det landskab der ligger imellem.

Borgerne inviteres til at være med til at præge fremtiden i deres byer. Workshoppen i næste uge skulle gerne resultere i, at der kan nedsættes arbejdsgrupper med lokale ildsjæle, der har lyst til at planlægge fremtiden. Arbejdsgrupperne skal være færdige til november, hvor de mange ideer skal prioriteres.

”Det er vigtigt, at de folk, der bor i de fire byer, er med i selekteringen. Det er dem, der kender området, og også de behov der er de forskellige steder. Derfor håber vi, at rigtig mange møder op til workshoppen med ideer i lommen”, udtaler formand for lokaldemokratiudvalget, Ole Alsted.

Workshoppen afvikles i samarbejde med kyndige folk fra COWI, der har været med til at styrke lokalsamfund andre steder i Danmark. COWI har forud for workshoppen været rundt i de fire landsbyer, for at tale med lokalråd, borgere og erhvervsdrivende.

Det er første gang, at Kolding Kommune giver sig i kast med en fællesskabsplan, der skal sikre udvikling i fire byer på en gang. Tidligere har der været lavet borgerudviklingsplaner for Vamdrup og Lunderskov.

”Vi ser allerede et samarbejde blandt foreninger i de fire byer. Så vi vil godt prøve at teste, om der er andre ting, de fire byer kan samarbejde om”, fortæller Ole Alsted.

Inden workshoppen kan borgerne også tage på en bustur rundt i området. Her er der stop ved nogle af de steder, som måske kan udvikles endnu mere. Bussen kører kl. 17.30 fra Alminde-Viuf Fællesskole, og der serveres sandwich til deltagerne. Busturen planlægges, så deltagerne bliver sat af, så de kan gå direkte fra bustur til workshop. Busturen er gratis, og man kan tilmelde sig på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den..

Artiklen er publiceret 04. september 2019
Contact our Honeypot department if you are desperate to get blacklisted. Sincerely Ms. Pots and Mrs. Honey