Dette skilt bliver sat op ved de seks parkeringsområder med sammenlagt 367 kommunale p-pladser, hvor det fra 1. maj bliver gratis at parkere. Tidsbegrænsningen på tre timer gælder mandag-fredag kl. 8-18 og lørdag kl. 8-14. Udenfor disse tidsrum er der ingen tidsbegrænsning på de nye gratispladser.
Kommunes folk sætter skilte op ved de omfattede p-pladser for at skabe opmærksomhed om de nye regler, der træder i kraft 1. maj.

Find en ledig p-plads
Den letteste måde at finde en ledig p-plads i Kolding midtby er at bruge den mobilvenlige hjemmeside parkering.kolding.dk. Her bliver hovedparten af p-pladserne konstant opdateret, så du kan se, hvor der er ledige pladser lige nu.

Du kan lægge hjemmesiden ind på din mobil, så du fremover bare skal trykke på en knap på din skærm, ligesom når du åbner en app. Sådan gør du: Åbn hjemmesiden parkering.kolding.dk på din mobil. Klik på Menu > Hjælp > Vælg den browser, som du bruger på din mobil. Herefter viser en illustration, hvordan du lægger den nye funktion ind på din mobil.

Få overblik over parkering i Kolding midtby på www.kolding.dk/parkering.

Fra 1. maj 2019 bliver der markant flere gratis parkeringspladser i Kolding midtby. Gratis parkering skal bidrage til at skabe mere liv og få flere til at besøge og handle i centrum.

P-automaterne pilles ned fra 367 kommunale betalingspladser, hvor det nu bliver gratis at parkere i tre timer. Tilbage er 190 betalingspladserne, hvor prisen for parkering hæves fra 10 kr. til 15 kr. i timen.

”Mange borgere har efterspurgt gratis parkering i midtbyen, og i det hele taget er gratis parkering blevet et konkurrenceparameter i mange byer. Nu skaber vi flere hundrede gratis p-pladser i Kolding midtby i en forsøgsperiode frem til 2020, og så håber vi, at det vil bidrage til at skabe mere liv og øget handel i centrum,” siger Jakob Ville, formand for Teknik- og Klimaudvalget.

De betalingspladser, hvor det nu bliver gratis at parkere i tre timer, er:

 • Behrensvej (bag biblioteket)
 • Klostergården (lukket fra 11. juni 2019)
 • Riberdyb
 • Slotsalle/Sneglen
 • Slotssøen (forreste række)
 • Ålegården (foran OK-klubben)

Tidsbegrænsningen gælder i tidsrummet kl. 8-18 på hverdage og kl. 8-14 på lørdage. Udenfor disse perioder er der ingen tidsbegrænsning på de nye gratispladser.

De eneste kommunale p-pladser med betaling vil fra 1. maj være:

 • Borchs Gård
 • Hyrdestræde
 • Låsbybanke
 • Ny Vestergade

Herudover vil der fortsat være godt 1.200 gratis p-pladser uden tidsbegrænsning. De ligger typisk i udkanten af midtbyen og bruges bl.a. af folk, som arbejder i centrum.

Se jpgkort over ændringerne845.27 KB fra 1. maj. 

Kontrol med tidsbegrænsning

De nye gratis p-pladser har alle tre timers tidsbegrænsning mandag-fredag kl. 8-18 og lørdag kl. 8-14. Det skal sikre en løbende udskiftning af biler, så flest mulig får glæde af den nye ordning i de perioder, hvor der er mest pres på p-pladserne.

”Vores cityassistenter holder naturligvis øje med, at reglerne bliver overholdt. Hvis man bare stiller p-skiven frem eller flytter lidt på bilen, holder man ulovligt. Når tiden er udløbet, skal man forlade det p-område man har holdt på,” fortæller trafikplanlægger Maja Meldgaard Grøndberg, Kolding Kommune.

Parkering i længere tid

Hvis man har brug for at parkere længere end tre timer i de tidsrum, hvor tidsbegrænsningen gælder, er der tre muligheder:

 • Parker på en af midtbyens godt 1.200 gratis p-pladser uden tidsbegrænsning
 • Parker på en af de resterende betalingspladser.
 • Køb et digitalt dags- eller månedskort. Herefter kan du frit parkere på de seks nye centralt placerede gratis p-pladser med tidsbegrænsning plus Midtgården – uden at være bundet af tidsbegrænsningen.

”Vores digitale dags- og månedskort kan være en billig og fleksibel løsning for folk, som ikke kan nøjes med tre timers gratis parkering. Hvis man f.eks. sidder til et møde, som trækker ud, eller hvis man hygger sig på en café, så kan man via mobilen købe et digitalt dagskort, så man ikke risikerer en p-afgift for at holde ulovligt,” oplyser Maja Meldgaard Grøndberg.

Læs mere om og køb de nye dags- og månedskort. Vær opmærksom på, at de nuværende skrabebilletter og månedskort skal udskiftes, og at du kan købe de nye digitale dags- og månedskort fra 28. april. 

www.kolding.dk/parkering kan du læse alt om ændringerne i parkeringssystemet i Kolding midtby.

Artiklen er publiceret 23. april 2019
Contact our Honeypot department if you are desperate to get blacklisted. Sincerely Ms. Pots and Mrs. Honey