Nu skal initiativerne fra affaldsplanen fra 2014 finpudses og optimeres.

Affaldsplan 2019-2024 beskriver Kolding Kommunes mål og aktiviteter for forebyggelse og effektiv udnyttelse af affald. Planen er et krav i affaldsbekendtgørelsen og fastlægger prioriteringer af aktiviteterne i de næste seks år.

Affaldsplanen kan ses på kolding.dk/affaldsplan. Kommentarer og input skal sendes til renovation@kolding.dk.

 

 

pdfAffaldsplan 2019-20245.94 MB

Populært sagt har der været fuld skrald på affald og genbrug siden 2014, hvor et enigt byråd vedtog Kolding Kommunes affaldsplan. Der kan sættes flueben ved en lang række initiativer, som fulgte med Affaldsplan 2014-2024. Døgnåbne genbrugspladser, indsamling af madaffald, udvidelse af miljøstationerne og byggeri af ny genbrugsplads er eksempler på projekter, som kommunens borgere i dag kender, benytter eller har i udsigt inden længe.

Derfor er det nu tid til at finpudse og optimere på affaldsinitiativerne – og sætte nye tiltag i gang. Alt sammen så Kolding Kommune kan genbruge og genanvende endnu mere. Onsdag 6. februar vedtog Teknik- og Klimaudvalget at sende den nye affaldsplan i Kolding Kommune i høring – en plan, der tager afsæt i de ambitiøse projekter, der blev sat i søen i 2014.


”Det er vores klare mål fortsat at være med helt i front, når det gælder den grønne omstilling og cirkulær økonomi”, siger formand for Teknik- og Klimaudvalget, Jakob Ville. ”Og her er affald og genbrug et af de vigtigste områder. Derfor glæder jeg mig til at gå i dialog med alle de borgere i Kolding Kommune, der har en mening om affaldsplanen”.


Affaldsplanen sætter retningen for de næste seks år og tager udgangspunkt i tre fokusområder: Affaldsforebyggelse og bæredygtigt forbrug, Borgerens centrum – samskabelse af løsninger og Mere og bedre genanvendelse.


Dialog om affaldsplanen

Næste skridt er høringsprocessen, som starter 11. februar og fortsætter de næste otte uger frem til 7. april. Borgere, politikere og andre interessenter inviteres til dialogmøder og events på både traditionelle og utraditionelle steder og måder.


”Vi møder borgerne, hvor de er – på genbrugspladserne, når de køber ind, når de tager bussen eller når de går til sportskampe. Og sidst, men ikke mindst, inviterer vi til borgermøde på Koldinghus”, fortæller Jakob Ville.


Hvis man som borger ikke har mulighed for at møde op, skal man selvfølgelig ikke brænde inde med noget: ”Alle er velkomne til at give deres input til affaldsplanen. Vi bliver glade for hver eneste konstruktive kommentar på mail”, slutter Jakob Ville.
Efter 7. april behandler Renovation de input og ændringsforslag, som er indsamlet i løbet af høringsperioden. Derefter forelægges affaldsplanen igen for Teknik- og Klimaudvalget og kommer til sidst til afstemning i byrådet.

 

Mød Renovation til en snak om affaldsplanen:

 • Søndag 24. februar kl. 10-11.30: Genbrugspladsen Christiansfeld
 • Søndag 3. marts kl. 12-13.30: Genbrugspladsen Vamdrup
 • Tirsdag 5. marts kl. 13.30-15: Genbrugspladsen Lunderskov
 • Søndag 10. marts kl. 10-11.30: Genbrugspladsen Bronzevej
 • Onsdag 13. marts kl. 18: Kolding Stadion. Kvartfinalen i Pokalturneringen – Kolding vs. FC Midtjylland
 • Søndag 17. marts kl. 10-11.30: Genbrugspladsen Gejlhavegård
 • Torsdag 21. marts kl. 10-19: Kolding Storcenter
 • Fredag 22. marts kl. 10-19: Kolding Storcenter
 • Onsdag 27. marts kl. 19-21: Koldinghus, Riddersalen (tilmelding nødvendig - tilmeld dig her)
 • Onsdag 3. april kl. 14-18: Busterminalen, Mazantigade
 • Torsdag 4. april kl. 14-18: Busterminalen, Mazantigade
Artiklen er publiceret 11. Februar 2019
Contact our Honeypot department if you are desperate to get blacklisted. Sincerely Ms. Pots and Mrs. Honey