Tombolapladsen bliver et grønt åndehul med træer, masser af grønt, gode opholdsmuligheder og bedre belysning. Illustration: Land +.
Klik på kortet og se, hvor Kolding bymidte får et løft. De grønne markeringer viser de omfattede gader, og de gule markeringer de omfattede pladser.

Det skal være ekstra hyggeligt at besøge Kolding midtby. I løbet af 2020 får den gamle bykerne et markant løft med grønne oaser, flere træer, legepladser, bedre opholdspladser, ny belysning og øget tilgængelighed. Alt sammen i gode materialer og flot design. Indsatsen bliver fulgt op med en omfattende renovering af Borchs Gård næste år.

I midten af april afsatte et enigt Kolding Byråd 82 mio. kr. til grønne oaser, nye legepladser og vedligeholdelse i Kolding midtby, Vamdrup, Lunderskov, Christiansfeld og en række landsbyer.

Kolding midtby får et markant løft på 25 mio. kr. Men hvad kommer der helt præcist til at ske, og hvad er tidsplanen? Det skal en ny oversigtsside på kolding.dk og store plancher i bymidten være med til at skabe overblik over.

”Igennem flere år har Kolding midtby været genstand for regelmæssig kritik, og vi er nok alle enige om, at vores bymidte trænger til et løft. Derfor glæder jeg mig rigtigt meget til, at vi nu kan komme i gang med en stribe spændende og sammenhængende projekter. Der er tale om en meget stor investering, som vi ekstraordinært har fået mulighed for at gennemføre for at sætte gang i hjulene efter coronakrisen,” siger Jakob Ville, formand for Teknik- og Klimaudvalget.

Siden byrådet afsatte de mange penge til midtbyen er der blevet arbejdet på højtryk med planer og skitser – og ikke mindst med den røde tråd, som skal skabe en spændende og sammenhængende bymidte. Udviklingen af midtbyen bygger på de erfaringer, som kommunen har høstet de senere år med midlertidige byrumsprojekter på f.eks. Tombolapladsen og i Biblioteksparken. Planerne følger også kommunens bymidteplan og bydesignguiden, som en bred kreds af midtbyens interessenter har været med til at udvikle.

”De kommende mange måneder kommer vi til at arbejde forskellige steder i midtbyen. Derfor skruer vi nu op for informationen, så det bliver en lille smule lettere for borgere, forretningsdrivende, beboere, osv. at følge med i aktiviteterne,” fortæller afdelingsleder Heine Fischer Møller fra Kolding Kommune.

Du kan læse mere om de enkelte elementer på siden www.kolding.dk/bymidte. Her får du en kort beskrivelse af, hvad der kommer til at ske i de berørte dele af bymidten, du kan se de første skitser samt en overordnet tidsplan. Siden vil løbende blive udbygget i takt med, at planlægningen af de enkelte projekter falder på plads. Der bliver også opstillet store plancher på nogle af de berørte pladser og gader, så byens gæster kan se, hvad der er på vej.

”Hovedparten af projekterne skal afsluttes allerede i år, så vi får virkelig travlt. Vi vil selvfølgelig forsøge at minimere generne for byens gæster, forretningsdrivende og beboere mest muligt, men når vi skal nå så meget på kort tid, vil det kunne mærkes. Det håber jeg, at alle vil have forståelse for, da målet er at give midtbyen et mærkbart løft,” siger Heine Fischer Møller.

Artiklen er publiceret 10. juli 2020
Contact our Honeypot department if you are desperate to get blacklisted. Sincerely Ms. Pots and Mrs. Honey