Kolding Byråd har netop sendt en ny strategi for bæredygtighed i høring. Strategien bygger blandt andet på FN's 17 verdensmål. Her er det formand for Plan-, Bolig- og Miljøudvalget Birgitte Kragh og formand for Social- og Sundhedsudvalget Hans Holmer med verdensmål nr. 11, Bæredygtige byer og lokalsamfund.

Koldings nye bæredygtighedsstrategi har seks fokusområder
Kolding Kommune vil skabe et bæredygtigt samfund ved at arbejde med seks fokusområder: Sundhed og trivsel, klima i balance, mangfoldig natur, vand som en ressource, ressourcer i kredsløb og bæredygtige fællesskaber. Byrådet har sendt strategien i høring frem til den 16. august og er i gang med at undersøge, om der skal nedsættes et særligt udvalg for bæredygtighed.

For at omsætte strategien til handling er der blandt andet planer om at skabe et center for bæredygtighed i samarbejde med kommunens virksomheder, uddannelsesinstitutioner og borgere.

Se den nye bæredygtighedsstrategi.

Med en ny bæredygtighedsstrategi hæver Kolding Kommune ambitionerne om at blive en cirkulær foregangskommune. Strategien er netop sendt i offentlig høring.

I mere end 25 år har Kolding Kommune arbejdet målrettet med at fremme den grønne omstilling. Den indsats fortsætter, men barren bliver hævet. Det fortæller borgmester Jørn Pedersen. Han og resten af Kolding Byråd har netop sendt en ny bæredygtighedsstrategi i offentlig høring.

- Vi skruer betragteligt op for ambitionerne. Hele Danmark er godt i gang med en grøn omstilling, men i Kolding ønsker vi at gå foran og udnytte potentialerne i omstillingen frem mod 2030. Målet er at skabe et nyt niveau af livskvalitet for borgerne og en bæredygtig vækst baseret på cirkulær økonomi, fortæller Jørn Pedersen og fortsætter:

-Der er ingen tvivl om, at vi er nødt til at handle, hvis vores børn og unge skal have de samme muligheder, som vi har haft. Vi kan stadig nå at ændre retning, hvis vi træffer kloge langsigtede beslutninger og kollektivt handler nu. Hvad vi gør de næste 10 år, kommer til at have store konsekvenser for vores fremtid, og om 10 år står vi formentlig ikke med de samme muligheder.’

Udvalg og center for bæredygtighed
Også byrådskollegerne Birgitte Kragh, formand for Plan-, Bolig- og Miljøudvalget og Hans Holmer, formand for Social- og Sundhedsudvalget, glæder sig over, at indsatsen for bæredygtighed får et nøk opad i Kolding.

- Der er ingen tvivl om, at vi er nødt til at prioritere vores indsats for at nå i mål med vores ambitioner, og derfor er jeg glad for, at vi arbejder på at etablere et udvalg for bæredygtighed. Strategien lægger også op til, at vi får et center for bæredygtighed og det kan blive en vigtig brik for at nå i mål, siger Birgitte Kragh og Hans Holmer supplerer:

- Bæredygtighed handler om meget mere end klima, miljø og affald og derfor glæder jeg mig over, at strategien har et bredt fokus, hvor sundhed, trivsel og social økonomi også spiller en stor rolle. Det er vigtigt, at vi kigger på de store helheder og sammenhænge og det gør strategien.

Den nye bæredygtighedsstrategi har fået titlen ’Kolding2030 – Sammen skaber vi fremtidens bæredygtige samfund’ og gælder i første omgang i tre år, og skal dermed revurderes i 2023.

Input og idéer er velkomne
Her kan du læse Kolding Kommunes Bæredygtighedsstrategi. Har du input eller idéer til strategien, er det altså nu, du har muligheden.

- Vi håber på, at vi både får kommentarer og input til selve strategien og forslag til, hvordan vi konkret kan arbejde med bæredygtighed sammen med borgerne, virksomhederne og uddannelsesinstitutionerne. Alene kommer vi ikke i mål med ambitionerne og skal vi lykkes, er vi nødt til at få alle med om bord. Derfor er vores næste skridt at etablere en række samarbejder og partnerskaber, der kan sætte handling bag strategien, fortæller programleder for cirkulær økonomi og bæredygtighed Stella Steen Jensen.

Du kan komme med input til Kolding Kommunes Bæredygtighedsstrategi indtil den 16. august 2020. Skriv en mail til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.. hvis du har kommentarer, forslag eller spørgsmål.

Artiklen er publiceret 02. juli 2020
Contact our Honeypot department if you are desperate to get blacklisted. Sincerely Ms. Pots and Mrs. Honey