Børn og voksne fra Børneuniverset Sdr. Stenderup hjalp med at indvie den nye, flotte anlægsbro.

Sejlerfolket kan nu anløbe Løverodde standsmæssigt på den nye bro ved Løverodde.

Vejret var gråt, men stemningen var i top, da formand for Teknikudvalget Knud Erik Langhoff og næstformand Molle Lykke Nielsen indviede broen sammen med børn og voksne fra Børneuniverset Sdr. Stenderup. De to politikere ankom meget passende sejlende til broen og selvfølgelig var den traditionelle røde snor erstattet af et reb med en sejlerknude, der skulle bindes op.

’Det er fantastisk, at vi nu har fået så flot en bro her ved Løverodde. Det er godt for sejlerne og godt for caféen, at man nu igen kan komme hertil fra vandsiden. Og så er jeg ikke mindst glad for, at broen har fået en bredde, hvor tilgængeligheden er blevet væsentlig bedre og hvor alle kan komme ud på broen’, siger Knud Erik Langhoff.

Den gamle bro holdt i 35 år og Knud Erik Langhoff håber, at den nye bro bliver lige så holdbar.

Den nye anløbsbro er fremstillet af eksotisk hårdttræ, blandt andet af sorten Azobé, som uden nogen form for imprægnering kan modstå angreb fra pæleorm og klare at stå i havvand i årtier.

Den nye bro bliver – som den gamle - 116 meter lang, mens bredden er øget en lille smule til 1,90 meter, så det nu er muligt og sikkert for to personer at gå ved siden af hinanden. Bredden på brohovedet yderst er også uændret, nemlig 6,1 meter.

I alt er der rammet 56 nye kraftige pæle ned i fjordbunden til broen og 15 pæle i brohovedet. Alle pælene er blevet udskiftet, da de var for dårlige til at blive genanvendt.

Politikerne har afsat to mio. kr. til projektet. Cowi har været rådgivende ingeniører på projektet, som er udført af Barslund Group sammen med firmaet Zøllner A/S.

Artiklen er publiceret 19. maj 2017
Contact our Honeypot department if you are desperate to get blacklisted. Sincerely Ms. Pots and Mrs. Honey