Bæredygtighedshjulet for Marina City angiver scoren for hver af de 45 kriterier fordelt på fem hovedområder, som projektet er vurderet ud fra.

Om Marina City

På sydsiden af Kolding Fjord skabes en ny bæredygtig bydel. Marina City vil rumme et nyt og tiltrækkende by- og havnemiljø samt Danmarks største og mest attraktive marina udenfor hovedstadsområdet med 1.000 bådpladser. Læs mere om projektet på kolding.dk/marinacity

Ambitionen er klar: Marina City i Kolding skal være et bæredygtigt by- og marinaområde. Derfor er området på sydsiden af Kolding Fjord nu blevet præcertificeret ud fra det såkaldte DGNB-system, som anvendes til at beskrive og bedømme niveauet for bæredygtighed i et byområde.

Marina City er blevet præcertificeret med guld på en skala, der går fra ingenting, over sølv og gulv til platin. Hermed er Marina City i Danmarks absolutte topliga sammen med f.eks. Carlsberg-byen i København og Bryggervej-området i Aarhus.

I den senere midtvejs- eller slutcertificering har vi mulighed for at avancere til platin, som foreløbig kun Aarhusgade-kvarteret på Københavns Nordhavn har opnået.

”Med denne præcertificering viser vi over for omverdenen og de kommende investorer, at bæredygtighed er en vigtig faktor, som vi tager alvorlig her i Kolding. Næste skridt er så at udvikle Marina City som et eksempelområde i cirkulær økonomi inden for byggeri og byudvikling,” siger borgmester Jørn Pedersen, Kolding Kommune.

DGNB-systemet er anerkendt i hele EU, fordi certificeringen er meget grundig og ikke kun beskæftiger sig med teknik og miljø, men også den sociale, kulturelle og økonomiske bæredygtighed - læs mere om de principper, som DGNB bygger på

pdfSe Marina Citys certifikat309.01 KB.

Følg udviklingen i Marina City

Du kan abonnere på Marina Citys nyhedsbrev, hvis du ønsker at følge udviklingen i projektet. Tilmelding foregår på siden www.kolding.dk/nyhedsbreve

Vi tilstræber at samle artikler til et fyldigt nyhedsbrev cirka fire gange om året for løbende at holde sejlere, erhvervsdrivende, naboer, investorer, politikere, m.fl. orienteret om udviklingen i projektet. Væsentlige nyheder sendes ud med det samme.

Nyhedsbrevet redigeres af projektchef Torben Gade, som kan kontaktes på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. og tlf. 7979 4416.

Artiklen er publiceret 07. januar 2019
Contact our Honeypot department if you are desperate to get blacklisted. Sincerely Ms. Pots and Mrs. Honey